POMOĆ MATEMATIKE: Srbija i dalje zavisi od sebe! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

POMOĆ MATEMATIKE: Srbija i dalje zavisi od sebe!

Poraz u velikoj borbi sa Hrvatskom, ne znači i eliminaciju za reprezentaciju Srbije. „Orlovi“ i dalje imaju šansu da se plasiraju u drugi krug, ali je uslov pobeda nad olimpijskim šampionom Francuskom.

Pobeda, skoro pa bilo kakva. Ukoliko ostvare trijumf sa više od 26 golova u protivničkoj mreži, ona može biti i minimalna, a u suprotnom, Srbija nastavlja takmičenje ako pobedi sa najmanje +2.

U slučaju minimalne pobede sa više od 26 datih golova, Srbija bi u trouglu imala -2, kao i Hrvatska, ali bi zbog većeg broja postignutih golova prošla dalje kao drugoplasirana. Jasno je, svaka pobeda sa više golova razlike vodi u drugi krug uz prenos dva boda.

Francuska može ispasti samo ako je Srbi pobede  sa sedam (ukoliko Francuzi ne daju više od 20 golova) ili više pogodaka prednosti.

Protivnik je skoro pa najteži mogući, ali je srpska reprezentacija pokazala da može protiv „Eksperata“ pre 12 meseci, kada je u kvalifikacijama za aktuelno Evropsko prvenstvo ostvarila trijumf i remi protiv moćnog rivala, koji je samo par meseci kasnije osvojio olimpijski turnir u Tokiju.

Utakmica je na programu u ponedeljak od 20.30. 

 

One Comment

  1. Pingback: ‘‘Zakuhalo‘‘ se u grupi sa Srbijom i Hrvatskom: Hoće li Francuzi izbaciti Kauboje sa Eura? – TK Danas

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *