Balkan-Handball.com

Milosavljev spasao bod Berlinu u spektakularnom remiju sa Kilom!

I nakon današnjeg velikog derbija, Fukse Berlin i Kil ostale su dve neporažene ekipe u Bundesligi. Ogromne zasluge za to ima srpski reprezentativac Deja Milosavljev sa 17 odbrana, uključujući onu u poslednjem trenutku, kada je uhvatio „živu“ loptu Sanderu Sagosenu.

Fantastičan duel u „Maks Šmeling“ dvorani završen je 28:28 (14:14). Po svemu viđenom, takav ishod je najrealniji, s obzirom da su se ekipe puno puta smenjivale u vođstvu, ali nisu uspele da se ozbiljnije odlepe. 

Gosti su bili bliži drugom bodu u samoj završnici, imali su plus dva, ali su odbrane Milosavljeva, gol Druksa i realizovani sedmerac Lindberga nakon Druksovog prodora, doneli „Lisicama“ produžetak serije od 15 mečeva bez poraza u domaćem prvenstvu, računajuči i finiš prethodne sezone. 

Fuchse Berlin – THW Kiel 28-28 (14-14)

Fuchse Berlin: Lasse Andersson 5, Hans Lindberg 4, Jacob Holm 4, Tim Matthes 3, Mijajlo Marsenic 3, Marko Kopljar ​​2, Fabian Wiede 2, Johan Koch 2, Paul Drux 2, Milos Vujovic 1.

THW Kiel: Niclas Ekberg 7, Domagoj Duvnjak 5, Patrick Wiencek 4, Sander Sagosen 4, Steffen Weinhold 3, Miha Zarabec 2, Hendrik Pekeler 1, Magnus Landin 1, Harald Reinkind 1.

Oba tima sada imaju učinak od po pet pobede i jednog remija, što znači da je Magdeburg, koji je u subotu osvojio Super Glob, usamljen na čelu tabele sa svih šest trijumfa.

U nedelju se sastaju još HSV-Flensburg, Bergišer-RNL i Lajpcig-Štutgart.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *