Balkan-Handball.com

Mitrevski pred Dansku: Svi moramo podržati stručni štab!

Iskusni čuvar mreže Nikola Mitrevski dobio je poverenje novog stručnog štaba reprezentacije Makedonije na čelu sa Kirilom Lazarovim. Očekuje se da sjajni golman Porta bude starter u meču protiv Danske, koji počinje u četvrtak od 20.00 u Skoplju.

Kiril Lazarov će sa svojim saradnicima imati najteži mogući debi, jer će selektorovanje startovati dvobojima sa aktuelnim Olimpijskim, i dvostrukim uzastopnim Svetskim prvakom, u okviru kvalifikacione grupe za predstojeće Evropsko prvenstvo. 

Balkanska reprezentacija startovala je sa dve pobede, ali pred sobom ima dve utakmice sa Dancima, u četvrtak kod kuće i tri dana kasnije u Alborgu.

Nikola Mitrevski zna kakav je izazov pred nacionalnim timom, i ističe koliko je važno da novi stručni štab dobije punu podršku od svih igrača.

Za sve nas je ovo novo iskustvo. Lazarov i stručni štab moraju dobiti podršku od svih nas, da probamo što pre da sprovedemo nove segmente igre koje smo pripremali u praksu. Malo je vremena bilo da se spremimo, ali verujem da će vremenom sve ići kako treba. Uvek ima prostora za napredak, bez obzira na to koliko je ekipa dobra ili loša. Čekamo meč sa Danskom da vidimo koliko smo napredovali od Svetskog prvenstva. Dobro se radi, spremni smo i motovisani da odmerimo snage sa tako jakim protivnikom. 

-Zadovoljstvo je igrati protiv svetskog prvaka, šteta što neće biti navijača na tribinama. Oni uvek daju motiv više da se da maksimum u takvoj utakmici. Motivacija je kod nas uvek na visokom nivou, ali mislim da ne bi trebalo uzimamo k srcu eventualni neuspeh, budući da nas očekuju mečevi sa Švajcarskom i Finskom u kojima ćemo biti favoriti, i protiv kojih bi maksimalnim pristupom mogli da obezebdimo plasman na EP. Ova dva meča sa Danskom služiće kao priprema za predstojećerekao je golman makedonske reprezentacije.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *