Vanja Ilić: Korona diktira, prilagođavaćemo se dan za danom! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Vanja Ilić: Korona diktira, prilagođavaćemo se dan za danom!

Rukometaši Srbije započeli su trenažne aktivnosti u okviru završnih priprema za Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Slovačkoj. Izabranike Tonija Đerone nakon veoma uspešne godine očekuju veliki izazovi na takmičnju najboljih ekipa Starog kontinenta počev od od 13. januara u Segedinu. „Orlovi“ će se u grupi C sastati sa ekipama Ukrajine, Hrvatske i Francuske, a do tada slede pripreme u Staroj Pazovi i dve kontrolne utakmice protiv reprezentacije Nemačke na gostujućem terenu – 7. i 9. januara 2022. godine.

  • Svi u ekipi jedva čekamo okupljanje, pogotovo sada kada nas čeka Evropsko prvenstvo. Oseća se pozitivna trema tako da prvenstvo iščekujemo sa velikim nestrpljenjem. Spremamo se, počeli smo sa treninzima. Biće to dobro iskustvo za sve nas i prilika za dokazivanje za većinu ovde. Mislim da su sad očekivanja od nas veća nego ikada, bar od kad sam ja u reprezentaciji, ali polako, idemo korak po korak da ne stvaramo veliku tenziju sami sebi idemo polako, rekao je Vanja Ilić na počeku razgovora.

Koliko se oseća pritisak rezultata s obzirom na uspešnu godinu iza vas?

  • Trenutno pristiska nema, trudimo se da da sve bude normalno, da nema pompeznih izjava da idemo na medalju. Naravno da bismo svi voleli što bolji rezultat, ali mislim da je nezahvalno pričati bilo šta u tom smislu i da treba da idemo utakmicu po utakmicu, spremamo se prvo za Ukrajinu, ne razmišljamo trenutno o Hrvatskoj i Francuskoj, razmišljamo samo o prvoj narednoj utakmici i tako treba da ostane do kraja.

Očekuju vas dve kontrolne provere protiv Nemačke pred odlazak na Evropsko prvenstvo

  • Nadamo se da ćemo imati te dve provere, s obzirom na celu situaciju oko korone, a sugurno je da bi te provere dobro došle da vidimo u datom trenutku gde smo jer sami znate kakva je selekcija Nemačka. Radujemo se tome i biće to prava provera pred Evropsko prvenstvo.

Rivali na Evropskom prvenstvu u grupi C u Segedinu su Ukrajina, Hrvatska pa Francuska

  • Što se Ukrajine tiče, dosta sam pričao i sa saigračem Onufrienkom koji je sa mnom u Šartru – promenili su trenere, čini mi se dva puta u mesec dana i sastavi su se u tom periodu menjali dosta, pa mislim da ni oni sami ne znaju u kom će sastavu biti na takmičenju. Isto tako sam razgovarao sa selektorom Đeronom, on je uveliko pripremio nekoliko utakmica Ukrajine koje je gledao, tako da mislim da u principu imamo dosta materijala spremno. Na neke druge okolnosti ne možemo da utičemo, kao što je to slučaj u reprezentaciji Francuske sa koronom. Bićemo primorani da se prilagodimo dan za dan i kao što sam već rekao, prvenstveno razmišljamo o Ukrajini i trudimo se da se pripremimo što bolje do same utakmice, zaključio je Vanja Ilić.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *