Toni Đerona: Pritisak postoji, zato smo i ovde! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Toni Đerona: Pritisak postoji, zato smo i ovde!

Toni Đerona: Pritisak postoji, zato smo i ovde!

Marko Marjanović
0 komentar

Rukometaši Srbije započeli su trenažne aktivnosti u okviru završnih priprema za Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Slovačkoj. Izabranike Tonija Đerone nakon veoma uspešne godine očekuju veliki izazovi na takmičnju najboljih ekipa Starog kontinenta počev od od 13. januara u Segedinu. „Orlovi“ će se u grupi C sastati sa ekipama Ukrajine, Hrvatske i Francuske, a do tada slede pripreme u Staroj Pazovi i dve kontrolne utakmice protiv reprezentacije Nemačke na gostujućem terenu – 7. i 9. januara 2022. godine.

U razgovoru sa selektorom Tonijem Đeronom napravljen je osvrt na prethodno okupljanje i na utakmicu sa Slovačkom u novembru mesecu. Iako je predviđen dvomeč, drugi susret je otkazan zbog pozitivnih nalaza u redovima Slovačke. Srbija je savladala domaćina rezultatom 32:21.

Koliko ste zadovoljni proverom u Slovačkoj, igrom, rezultatom i nekim novim igračima kojima ste pružili šansu?

  • Bio sam veoma zadovoljan posle uvodnih pet minuta meča, jer smo započeli loše, ali mislim da smo uradili dobar posao, pogotovo u odbrani. Kao što sam i ranije naglašavao, to bi trebalo da bude naša najjača tačka. Primiti 21 gol na meču nije lako danas u međunarodnim utakmicama i zadovoljan sam zbog toga. Imali smo prilike da vidimo i neke nove igrače, što je uvek dobro i bio je sve u svemu to dobar test. Nažalost, bila je samo jedna utakmica od predviđene dve, ali zadovoljan sam kako je sve prošlo.

Imaćete još dve provere pred Evropsko prvenstvo, dvomeč sa selekcijom Nemačke?

  • Očekuju nas dve utakmice protiv Nemačke, nadam se da ćemo ih odigrati, jer u ovoj situaciji sa korona virusom nikad se ne zna. Tokom ove nedelje fokusiraćemo se na fizičku pripremu rukometaša jer pojedini igrači su bili slobodni i po deset dana. Narednih dana ćemo raditi na sebi, pripremati taktiku, napad i odbranu za jakog protivnika kao što je Nemačka i mislim da će to biti dobra priprema za prve tri utakmice koje nas očekuju u Mađarskoj.

Da li osećate pritisak rezultata na Evropskom prvenstvu zbog uspešne godine iza vas?

  • Pritisak postoji, ali zato smo i ovde. Kada nastupaš za Srbiju i igraš na Evropskom prvenstvu pritisak postoji, ali mislim da smo uradili dobre stvari u prethodnom periodu i imam dosta poverenja u tim, stručni štab i u igrače i u način na koji su pristupili utakmicama u prethodnoj godini. Sigurno neće biti lako takmičenje, ali kada si na ovom nivou i kada želiš da postigneš nešto, pritisak je uvek prisutan.

U grupi C u Segedinu igrate sa Ukrajinom, Hrvatskom i Francuskom. Neke stvari su se promenile unutar timova vaših protivnika zbog situacije sa korona virusom i povredama.

  • Trenerima nije lako zbog situacije sa koronom. Možeš da pripremaš nešto i onda jednog dana nisi u mogućnosti da računaš na dva, tri, četiri pet ili šest igrača, kao što je sada situacija kod reprezentacije Francuske.
    Što se Ukrajine tiče, ona sada ima potpuno drugačiji tim, imaju novog trenera, a prijateljske utakmice će igrati tek početkom januara, a u međuvremenu se trudimo da pratimo igrače individualno i da saznamo nešto o njima. Neke stvari će biti jasnije nakon prijateljskih mečeva koje budu igrali u januaru. S obzirom da je to novi tim sa novim trenerom, treba očekivati nešto drugačije i očekujem da će biti težak protivnik. Iako svi pričaju o Hrvatskoj i Francuskoj, imam veliko poštovanje prema Ukrajini i moraćemo da damo sve od sebe da pobedimo u prvom meču na Evropskom prvenstvu. Veoma je važno da ostvarimo dobar rezultat i dobro počnemo takmičenje.

-Posle toga sledi Hrvatska, reprezentacija koja se podmlađuje, ali ima igrače kao što su Cindrić i Duvnjak koji mogu da naprave razliku u bilo kom trenutku. Imaju snažan tim. Sa novim trenerom igraju na malo drugačiji način nego ranije. Ali sigurni smo da ćemo biti spremni i dati sto odsto u ovom derbiju protiv Hrvatske.

-I na kraju Francuska – sigurna sam da će biti potpuno drugačije utakmice nego one koje smo igrali pre godinu dana. Francuska je u međuvremenu osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama i imam veliko poštovanje za njih bez obzira u kom će sastavu nastupati. Sigurno će biti težak meč i veoma važan meč, ali razmišljamo korak po korak i prvo smo skoncentrisani na dve prijateljske utakmice protiv Nemačke, ali naravno svi mi radimo na pripremi utakmica za Evropsko prvenstvo, zaključio je selektor Đerona.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball