Balkan-Handball.com

Nexe kroti razgoropađeni Nant – Kordi: Izazov sezone

Malo slavonsko mesto Našice biće poprište velikog rukometnog duela između domaćeg Nexe-a i francuskog Nanta u subotu od 19 časova, a sve u okviru prvog meča trećeg kola EHF Kupa. Pred Zdenkom Kordijem i njegovim momcima je veoma ozbiljan protivnik, koji je u prošlom kolu u domaćoj ligi slavio na gostovanju protiv Ivrija 40:23 uz 16 golova Valera Rivere, ali cilj ostaje isti, plasirati se u grupnu fazu najkvalitetnijeg evropskog takmičenja posle EHF Lige šampiona:

– Da, to je sigurno jedan od najvećih izazova sezone. Sami smo si postavili cilj, ako je moguće, prolaska u skupine EHF lige. Taj je cilj postavljen i prije nego što smo saznali protivnika u 3.pretkolu. Na kraju smo dobili jednog od najjačih mogućih protivnika koji spada u gornji dom europskog rukometa. Nantes dolazi iz jake lige, oni su spoj reprezentativaca Francuske, Španjolske, Brazila, Argentine te još nekih zemalja. Kvalitetna su momčad koja ima širinu igrača. Uložili smo dosta truda u prikupljanje podataka i analizu njihove igre. Igrači će ovaj tjedan biti upoznati sa svime što sam im pripremio. Tražim detalje u kojima leže neke njihove slabe točke kako bi smo i tu našli svoju logiku. Oni jesu kvalitetni, ali i mi imamo svoje plusove i kvalitete. Želimo saznati gdje smo u odnosu na ekipu kvalitete Nantesa. Mi želimo nametnuti neke svoje principe, želimo iskoristi te neke njihove nedostatke. Na kraju ćemo vidjeti jesmo li u tome uspjeli.

Hala u Našicama će biti puna…

– Za sve je nas to na prvom mjestu prioriteta. Mi se i bavimo rukometom prije svega zbog publike. Naši nas navijači prate na izvanredan način. Njihova je podrška naše veliko zadovoljstvo. Iz utakmice u utakmicu naš je odnos sve bolji i nemamo što drugo reći nego veliko hvala. Želimo i dalje ići zajedno. Na utakmici protiv Zagreba njihova je podrška bila posebno izražena. I kada nas nije išlo ostali su uz nas. To nam jako puno znači. I ovom prilikom pozivam sve neka dođu u subotu na utakmicu. Igrat ćemo je zajedno i zajedno ćemo doživjeti i proživjeti još jednu vrhunsku rukometnu priredbu – rekao je Kordi za klupski sajt.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *