Norveška nema rešenje, EURO 2020 za dame pod sve većim znakom pitanja! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Norveška nema rešenje, EURO 2020 za dame pod sve većim znakom pitanja!

Norveška nema rešenje, EURO 2020 za dame pod sve većim znakom pitanja!

Marko Marjanović
0 komentar

Na manje od dva meseca od početka Evropskog šampionata za dame,  jedna od dve zemlje organizatora, Norveška, najavljuje vrlo realnu mogućnost da neće biti u stanju da organizuje turnir. Za razliku od susedne Danske, mere koje važe za vreme pandemije koronavirusa u Norveškoj mogle bi biti nepremostiva prepreka.

Nedavno je napravljen dogovor da se svi mečevi planirani da budu odigrani u Norveškoj premeste u jedan grad, Trondhajm. Međutim, kako stvari stoje, ni to neće rešiti problem, jer su mere takve da, jedan zaraženi igrač ili član reprezentacije povlači sa sobom čitav tim i delegaciju u karantin, kao i svaki protivnički tim protiv kojeg je selekcija u kojoj ima zaraženih igrala. To praktično znači da bi te reprezentacije bile automatksi eliminisane sa turnira.

U Danskoj su pravila drugačija – samo oni koji su pozitivni na testu moraju u karantin, dok ostatak tima, kao i nedavni rivali, mogu da nastave takmičenje ukoliko imaju negativne rezultate na test. Pošto je nerealno očekivati da se ne pojavi nijedan pozitivan test nakon turnira, takmičenje u Norveškoj je praktično neodrživo, na šta upozorava čelni čovek norveškog rukometa Kare Geir Lio.

-Uprkos ogromnim naporima koje uložimo, zaista ne vidim rešenje ukoliko se mere ne promene. Može se desiti da turnira ne bude, moramo prihvatiti aktuelnu situaciju, nema nam druge. Ukoliko se ne pronađe adekvatno rešenje u narednih 10 dana, nema nam druge, otkazaćemo domaćinstvo – najavljuje Lio.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball