Teške optužbe Pik Segeda na račun Meškov Bresta i EHF-a! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Teške optužbe Pik Segeda na račun Meškov Bresta i EHF-a!

Teške optužbe Pik Segeda na račun Meškov Bresta i EHF-a!

Marko Marjanović
0 komentar

Pik Seged je izdao zvanično saopštenje u vezi situacije koja je prethodila njihovom meču Lige šampiona protiv Meškov Bresta u Belorusiji, odigranom 22. oktobra. Naime, neposredno nakon meča, među igračima mađarskog tima pojavila su se još tri pozitivna rezultata na KOVID-19. 

-Tri dana pre meča u Brestu, jedan njihov igrač je testiran pozitivno na koronavirus, a mi smo o tome obavešteni na neprihvatljiv način – putem imejla, dan pred utakmicu, za vreme treninga. Klub je odmah kontaktirao EHF i ukazao na problem, ukazavši da je previše rizično igrati meč, znajući da u ovakvim situacijama tim ima više od jednog zaraženog.

-Ekipa Meškov Bresta je ponovo testirana na dan utakmice, dok je jedan od golmana tima već bio kod kuće sa simptomima koronavirusa. Još jednom smo signalizirali EHF-u da očigledno postoji ozbiljan rizik od zaraze za naše igrače, i da se samim  tim dovodi u pitanje naša sledeća utakmica protiv Flensburga. Dva sata pre početka meča, dobili smo obaveštenje da su svi testovi Meškov Bresta negativni i da utakmica neće biti otkazana. 

-Po povratku kući, testirali smo se najbrže što smo mogli, u ponedeljak. Ispostavilo se da su još tri igrača Pik Segeda zaražena, Istog dana, Meškov Brest je objavio da je čitav tim u karantinu. 

-Za nas je zdravlje na prvom mestu, tako da smatramo kako su dešavanja iz Bresta apsolutno neprihvatljiva. Ukoliko to bude neophodno, preuzećemo pravne korake i sačekati zvaničan stav EHF-a na ovu temu – stoji u zvaničnom saopštenju Pik Segeda.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball