NOVI PROBLEM: Benjamin Burić pozitivan na COVID 19 - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa NOVI PROBLEM: Benjamin Burić pozitivan na COVID 19

NOVI PROBLEM: Benjamin Burić pozitivan na COVID 19

Marko Marjanović
0 komentar

Prva vedeta reprezentacije Bosne i Hercegovine, Benjamin Burić, pozitivan je na COVID-19, pokazalo je današnje testiranje. Uz njega, pozitivni su još trener golmana Mario Blažević i kondicioni trener Muris Đug.

Nakon jutrošnjeg PCR testiranja delegacije rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine ustanovljeno je da su tri člana delegacije pozitivna na koronavirus Covid-19. Pozitivne testove na Covid-19 dobili su golman Benjamin Burić, trener golmana Mario Blažević i kondicioni trener Muris Đug. Medicinska služba rukometne reprezentacije BiH stavila je u izolaciju Burića i Blaževića, dok je profesor Đug upućen na kućno liječenje u Tuzlu. Svi ostali reprezentativci i članovi delegacije dobili su negativne rezultate testiranja na Covid-19 i večeras se nastavljaju trenažne aktivnosti bh. tima. Medicinska služba će redovno pratiti zdravstveno stanje reprezentacije, te će se nastaviti svakodnevna testiranja na prisustvo virusa Covid-19.
Rukometni savez Bosne i Hercegovine odbija insinuacije neodgovornih pojedinaca, koji od sinoć pokušavaju javnosti da predstave da su naša ranija testiranja bila neodgovorna i lažna. Ne bismo ni u kom slučaju dozvolili da dovodimo u pitanje bilo čije zdravlje u našem timu, kao ni u nekoj protivničkoj ekipi. U teškim i neizvjesnim vremenima zdravlje svih nas je na prvom mjestu i sva naša testiranja radila je ozbiljna i odgovorna, te jedna od najeminentnijih zdravstvenih institucija na našim prostorima Eurofarm Centar Poliklinkastoji u saopštenju Rukometnog Saveza BiH.
 
Ovo je drugi put za golmana rukometne selekcije BiH da je pozitivan, s obzirom na to da je bio pozitivan i prošle godine, takodjeru januaru, takodje na okupljanju nacionalnog tima. U ovom trenutku ne zna se da li će biti dostupan za Euro, jer mu za nastup trebaju dva negativna testa, pet dana pre prve utakmice na EP.
 
– Sad sam i zvanično pozitivan, ali se dobro osecam. Nemam nikakve simptome i nadam se da ću uskoro biti negativan, kako bih se pridržzio ostatku ekipe. Sve reprezentacije imaju iste probleme, kao što vidite i niko nije ostao pošteđen. Samo se nadam da ću biti spreman za nastup na Euru, zajedno sa svojim saigračima, kako bismo mogli predstaviti Bosnu i Hercegovinu u najboljem svetlu. Ovo nam je poremetilo pripreme, ali moraćemo dati i više od maksimuma da se sto bolje predstavimo na Evropskom prvenstvu“, rekao je Burić.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball