OPROŠTAJ OD "ZMAJEVA": Ivan Karačić stavio tačku na reprezentativnu karijeru! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa OPROŠTAJ OD „ZMAJEVA“: Ivan Karačić stavio tačku na reprezentativnu karijeru!

OPROŠTAJ OD „ZMAJEVA“: Ivan Karačić stavio tačku na reprezentativnu karijeru!

Marko Marjanović
0 komentar

Nakon Nikole Prcea i Vladimira Vranješa, od dresa reprezentacije Bosne i Hercegovine oprostio se i prekaljeni Ivan Karačić (36).

Vodio je srednji bek iz Mostara do najvećih uspeha reprezentaciju BiH, plasmana na Svetksko prvenstvo u Kataru i poslednja dva evropska prvenstva, postizao neke istorijske golove u žuto-plavom dresu, za koji se uvek bespoštedno borio.

Prvi put kao je obukvao 2004. godine, u prijateljskoj utakmici sa Hrvatskom u Puli. Do prve zvanične utakmice u dresu reprezentacije BiH, čekao je do 2011, ali je od tada postao njen nezamenjiv deo.

Deset godina kasnije, odlučio je da je bilo dovoljno…

-Dragi prijatelji, navijači reprezentacije Bosne i Hercegovine, vrijeme je za rastanak. Nakon dugo razmišljanja, razgovora sa obitelji i suigračima, odlučio sam da se oprostim od državnog dresa. Odluka nije bila jednostavna, ali svaki sportaš, prije ili kasnije, dođe do te točke.

-Imao sam 19 godina kada sam debitirao za reprezentaciju i tada nisam mogao ni zamisliti da ću se tu zadržati gotovo 18 godina. Sa reprezentacijom sam ostvario dječačke snove, igrao na svjetskom i europskim prvenstvima, a Bog mi je dao da postignem odlučujuće golove protiv Islanda i Češke za povijesne plasmane za prvo svjetsko, a potom i europsko prvenstvo za našu zemlju i to su uspomene koje ću nositi u sebi dok sam živ.

-Reprezentacija je tokom svih ovih godina postala moja druga ubitelj i pomogla mi da se formiram kao sportaš, ali i kao ličnost. San svakog sportaša je da igra za svoju državu, a ja sam imao tu privilegiju i sa zadovoljstvom i ponosom nosio dres naše reprezentacije svih ovih godina, dajući svoj maksimum u svakoj utakmici. Sada je vrijeme za mlađe da nastave našim putem. I da budu i bolji od nas.

-Uvjeren sam da oni to mogu i da ćemo nastaviti sa plasmanima na velika natjecanja. Na moju pomoć uvijek možete računati. Na kraju, veliko hvala mojoj obitelji na podršci, svim izbornicima od kojih sam puno naučio, mojim suigračima i prijateljima sa kojima sam doživio neke od najljepših trenutaka u životu. Posebno i najveće hvala najboljim navijačima na svijetu, koji su uvijek bili naš osmi igrač i pratili nas i bodrili širom svijeta. To se ne zaboravlja. Bila je poseebna čast igrati za vas. Veliki pozdrav svima – stoji u objavi Ivana Karačića.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball