Obrvan: Bili smo raznovrsniji, poslužio nas šut spolja - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Obrvan: Bili smo raznovrsniji, poslužio nas šut spolja

Obrvan: Bili smo raznovrsniji, poslužio nas šut spolja

Marko Marjanović
0 komentar

Novi selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, Ivica Obrvan, debitovao je važnom pobedom nad Austrijom u Bugojnu 27:21 (11:10), kojim su „Zmajevi“ ostali u igri za plasman na Evropsko prvenstvo koje je na programu narednog januara.

Rezultat i igra reprezentativaca BiH dalu su puno razloga za zadovoljstvo hrvatskom stručnjaku.

-Može se reći da smo bili raznovrsniji, ali nas je poslužio i šut spolja. Neki igrači koji su dosad imali manju minutažu poput Hercega su odigrali dobro, napravili smo razliku koju smo kontrolisali do kraja i došli do pobede. Već sam rekao, drugo poluvreme je bilo opuštenije, bez grča, protok lopte dobar, poštedeli smo Malinovića koji nam je bio jedini desni bek, tako da mogu za naš prvi skup i prvu utakmicu biti jako zadovoljan.

Selektor je govorio i o golmanu Ahmetaševiću, koji se istakao pre svega maestralnom duplom odbranom Veberu.

  • Ahmetašević je izvrstan golman, imao sam priliku uživo da ga vidim prvi put, uz Burića to je strašan tandem, a i Bojić se pokazao kao kompaktan. Golmanska škola u BiH je dobra i to je naša budućnost. Burić već duže vreme brani u Flensburgu i pokazao je klasu i večeras.

Obrvan je na kraju istakao da ne treba očekivati pozitivan rezultat u narednom kolu protiv Nemačke.

  • Odlučno odbijam bilo kakvu pomisao na neku našu šansu ako oni dođu sa nekom drugom ili trećom postavom, jer oni imaju bezbroj dobrih igrača što su pokazali na Svetskom prvenstvu u Egiptu. Ne možemo računati da će oni igrati lagano i da ćemo ih pobediti. Moramo se fokusirati na Austriju – zaključio je Ivica Obrvan.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball