Obrvan o žrebu: Ne smemo potceniti Grke, Crnogorci su favoriti – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Obrvan o žrebu: Ne smemo potceniti Grke, Crnogorci su favoriti

U prvom od dva kola baraža za odlazak na Svetsko prvenstvo koje je januara 2023. na programu u Švedskoj i Poljskoj, reprezentacija Bosne i Hercegovine igraće dvomeč protiv Grčke, odlučeno je voljom kuglica u Budimpešti.

Prva utakmica odigraće se u Grčkoj 16. ili 17. marta, a revanš u BiH 19. ili 20, marta.

RS BiH preneo je komentar o žrebu selektora „Zmajeva“ Ivice Obrvana.

-Mogli smo izvući i težeg i lakšeg protivnika. Ako mi budemo na svom nivou i ako budemo odigrali dve dobre utakmice možemo proći u baraž. Druga utakmica je kod kuće, to nije selekcija za potcenjivanje, jer u svakom slučaju možemo biti zadovoljni i sa optimizmom se pripremiti za taj dvomeč. Uz dužan respekt prema Grčkoj, kao i prema svakom protivniku protiv kojeg igraš i moraš mu pokazati poštovanje, recimo od devet potencijalnih rivala, oni su po snazi u sredini. Moglo je biti gore da smo izvukli Rumuniju ili Švajcarsku, ali je moglo i lakše. Moramo biti zadovoljni žrebom.

Ukoliko nadjača Grčku, Bosna i Hercegovina će se za plasman na svoj drugi Mondijal boriti sa Crnom Gorom. Eventualno, BiH bi bila domaćin u prvoj utakmici 13. ili 14. aprila, a Crna Gora bi bila domaćin u revanšu, 16. ili 17. aprila. 

-Oni moraju biti jako zadovoljni kako su se predstavili na Evropskom prvenstvu. Pobedili su neke utakmice koje nisu očekivali. Malo im je nedostajalo da budu i nekoliko stepenica više. Možda im je u završnici ponestalo snage, iz razloga što su jedan veliki deo priprema bili bez puno igrača zaraženih koronom. Oni moraju biti zadovoljni svojim plasmanom. Što se tiče njihove snage, oni u tom dvomeču zaslužuju ulogu favorita, ukoliko mi dođemo do njih, jer ne smemo preskakati stepenice. To će biti teške i izazovne utakmice za nas. Naravno da je to reprezentacija protiv koje vidimo svoju šansu, nisu izraziti favoriti. Mogli smo izvući i neke mnogo jače selekcije poput Nemačke, Rusije, Hrvatske, bilo bi puno teže. Ovako se moramo skoncentrisati na predbaraž, da odigramo što bolje i da se što kvalitetnije pripremimo i onda nakon toga, ako to uspešno završi, u šta verujem, tražiti svoju šansu protiv Crne Gore, protiv koje se ipak može igrati i nadati se odlasku na Svetsko prvenstvo – zaključio je Obrvan.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *