"Lavice" slave: Raduj se, Crna Goro! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa „Lavice“ slave: Raduj se, Crna Goro!

„Lavice“ slave: Raduj se, Crna Goro!

Marko Marjanović
0 komentar

I treći put za redom, ženska rukometna reprezentacija Crne Gore učestvovaće na Olimpijskim Igrama, uprkos porazu u poslednjem meč kvalifikacione grupe od Rumunije.

Ključ plasmana „Lavica“ u Tokio bila je velika pobeda nad najvećom supersilom današnjice, Norveškom, koja je takođe uspela da opravda očekivanja i ode na najveću planetarnu smotru sporta.

Razumljivo, crnogorske heroine su nakon meča sa Rumunkama blistale od sreće, baš kao i selektor Kim Rasmusen.

Igre u Tokiju će biti treće u karijeri za Jovanku Radičević.

„Crna Goro raduj se. Ovo su moje kraljice, moja druga familija, Treći put idem na Olimpijske Igre. Pokazali smo kakav imamo karakter i u Tokiju će se čuti za Crnu Goru“, kazala je Radičević nakon utakmice.

Potom je analizirala meč sa Rumunijom.

„Bila je preteška utakmica. Mislim da niko osim nas nije verovao da možemo da se plasiramo. Nismo imali pritisak, želeli smo da pobijedimo, možda smo od prevelike želje i grešili. Ali važno je da idemo u Tokio i da sa ovakvim srcem možemo mnogo“, kazala je Radičević.

Danas je na golu briljirala Ljubica Nenezić.

„Imala sam čvrst zid ispred mene. Težak turnir je bio – verovale smo u pobedu. Enerrgija je bila na nivou i rezultati su došli“, kazala je Nenezić.

Zasluge za plasman idu kompletnom timu.

„Svi smo iznele utakmicu. Ponosna sam na devojke, koje su igrale odbranu i na Ljubicu. Pokazale smo koliko nam znači ovaj dres. Sada želim da čitava Crna Gora slavi“, poručila je Itana Grbić.

Izvor: Vijesti.me

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball