Balkan-Handball.com

Ocvirk pred 23. „balkan klasiko“: Detalji će odlučiti pobednika!

Okršaj starih balkanskih rivala, 23. po redu, daće odgovor na pitanje ko će osvojiti prve bodove u Grupi B, pošto su i PPD Zagreb i Celje bez poena nakon četiri runde elitnog takmičenja. Dva balkasnka tima će se, uz Motor iz Zaporožja, boriti za šesto mesto koje vodi u osminu finala Lige šampiona, a pobednik utakmice koja je na programu u sredu od 20.45 u Zagrebu, ako ga bude bilo, biće korak bliže tom cilju.

Prošle godine, slovenački tim je ostvario duplu pobedu nad Zagrebom, 24:22 kod kuće i 27:21 u gostima, a trener Celjana Tomaž Ocvirk ubeđen je da njegov tim može nastaviti pobednički niz protiv ljutog rivala.

Verujem u svoj tim i ubeđen sam da možemo dobiti u Zagrebu, ali samo ako odigramo na maksimumu svojih mogućnosti. Čeka nas težak meč koji će odlučiti sitni detalji, koncentracija ili bolje raspoloženje toga dana. Igrači Zagreba imaju individualni kvalitet, mislim da su jači spolja nego što su bili u našim prethodnim mečevima prošle godine, imaju bolje bekove. Prošle godine su više insistirali na igri sa pivotmenom, a imaju i brza krila koja uskaču i pogađaju iz malih uglovarekao je trener Celjana.

Oba tima su počela loše i pretrpela neke teške poraze. Mislim da je zbog toga sada teško proceniti koliko su spremna i za koliko sposobna. Naša prednost je u tome što igramo domaće prvenstvo kroz koje smo imali priliku da uhvatimo ritam, za razliku od njih. S druge strane, prednost Zagreba je u tome što igra kod kuće. Očekujem težak meč sa agresivnim odbranama, u kojem će sitnice odlučiti. Moramo igrati kolektivno u napadu, bez neiznuđenih grešaka, jer bi u tome mogao biti ključ pobededodao je Josip Šarac.

Šola pred Celje: Igrači nek misle na igru, a ja ću na rezultat!

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *