Balkan-Handball.com

Ocvirk pred Alborg: Agresivnošću na njihovu brzinu!

Svoju 26. sezonu u najjačem evropskom klupskom takmičenju, ekipa Celja započinje utakmicom protiv Alborga na svom terenu (sreda, 18.45). Već na prvi pogled je jasno kakav je značaj utakmice ako uzmemo u obzir snagu grupe, i činjenicu da će šest od osam ekipa izboriti učešće u narednu fazu. Slovenački šampion će se za prolaz boriti još sa Barselonom, Vespremom, Kilom, Nantom, Motorom i PPD Zagrebom.

Zbog situacije sa pandemijom koronavirusa, Celjani će biti lišeni pomoći vernih „Florijana“ i suprotstaviće se danskom prvaku pred praznim tribinama. Prošle takmičarske godine, Alborg je pobedio u „Zlatorogu“, a trener Celja Tomaž Ocvirk upozorava da je njihov protivnik sada još jači:

-Verujem da ćemo i ove godine biti konkretntni, sezona će biti drugačija zbog poznatih okolnosti, nameće se pitanje šta i kako kada se isporstavi da je neko pozitivan na testiranjima za KOVID-19. Međutim, trudimo se da ne razmišljamo o tome već da se fokusiramo na teren. Alborg je sjajna ekipa, pojačali su se tokom leta i nadgradili tim. Sada su na svim pozicijama na visokom nivou. Ipak, bili su jaki i prošle sezone pa smo videli da možemo igrati sa njima. Međutim, moraćemo da budemo maksimalni i pokažemo sve kvalitete, a za to će najpre biti neophodna puna koncentracija tokom svih 60 minuta. 

-Odbrana mora biti agresivna jer oni igraju brz rukomet, i brzo završavaju napade. Krila uskaču i iz najmanjeg ugla, opasni su iz svih pozicija. Naš zadatak biće da ih onemogućimo da nametnu svoj ritam, da pripremimu drugačiju odbrambenu formaciju, ali pre svega, kao što rekoh, da budemo maksimalno koncentrisani i borbeni – rekao je Ocvirk u najavi utakmice.

Slično razmišlja i iskusni Vid Poteko:

-Dobro smo započeli sezonu, nije previše zahtevno jer samo nadograđujemo već uspostavljen sistem igre. Možda je bilo malo teže novim igračima koji su morali da se u njega uklope, ali je evidentno da su u tome već uspeli. Atmosfera u ekipi je sjajna, takvom hemijom se može malo ko pohvaliti, i to je naša velika snaga. Koronavirus je jedina briga koja može pokvariti raspoloženje, ali tako je i ostalim klubovima. Alborg je opasna šuterska ekipa, moramo se pripremiti za njihove brze šuteve iz daljine, moramo biti jako agresivni da bi ih zaustavili. Učimo iz svakog meča, pa i iz prošlosezonskog poraza od njih. Imamo dovoljno kvaliteta i znanja da dobijemo ovu utakmicu – zaključuje Poteko.

Foto: Slavko Kolar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *