Balkan-Handball.com

Ocvirk pred Barsu: Bez rezultatskog pritiska, prilika za brušenje forme

Nakon startnog poraza od Alborga u praznom „Zlatorogu“, Celje Pivovarna Laško ima možda i najteži mogući zadatak u drugoj rundi – gostovanje Barseloni. Meč je na programu u četvrtak od 20.45.

Biće to 16. međusobnih rivala i bivših prvaka Evrope. Katalonski gigant ima 11 pobeda, Celjani četiri, ali je slovenački tim poslednji put slavio davne 2005. godine. Od tada, Barsa je nanizala sedam trijumfa, računajući i dva jako ubedljiva od prošle sezone – 45:21 u „Blaugrani“, i 37:25 u Celju.

Jasno je koliki je favorit španski tim i u predstojećem okršaju svima, pa i treneru Tomažu Ocvirku, koji za cilj na ovom gostovanju ističe podizanje forme, u utakmici u kojoj je ekipa potpuno rezultatski rasterećena.

-Hoćemo da se u Barseloni pokažemo u boljem svetlu nego prošle godine, putujemo tamo opušteni. Prošle godine je nekoliko faktora uticalo na ubedljiv poraz. Gledali smo njihov meč prvog kola protiv Motora, koji nisu odigrali na prepoznatiljivom nivou, očekujem da će pokušati to da poprave protiv nas. Mi smo još uvek u procesu pronalaženja forme, nekoliko nama vrlo važnih igrača još uvek nisu na svom maksimumu, iskoristićemo priliku i pokušati da njih podignemo u ovom meču. Nema rezultatskog pritiska, nadam se da ćemo to iskoristiti. Ne smemo dozvoliti domaćinu da lako nametne svoj ritam, a to je jako brz rukomet. Odbrana im je vrlo pokretna i agresivna, tako da ne smemo dozvoliti sebi izgubljene lopte. Moramo svesti tehničke greške na minimum, svako ko kroči na teren mora dati svoj maksimum, a mlađi igrači koji bi mogli da dobiju minute, imaće priliku da nas ubede u svoje sposobnosti – rekao je pred putovanje u Barselonu trener Celja, Tomaž Ocvirk.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *