ODBIO KIL I BARSU: Uve Genshajmer ostaje "momak iz kraja"! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa ODBIO KIL I BARSU: Uve Genshajmer ostaje „momak iz kraja“!

ODBIO KIL I BARSU: Uve Genshajmer ostaje „momak iz kraja“!

zika.bogdanovic
0 komentar

Obistinile su se tvrdnje koje su nagoveštavali sportski direktori Kila i Rajn Nekar Levena, Klaus Elvart i Torsten Štorm, da će Uve Genshajmer izabrati Manhajm kao novu – staru rukometnu destinaciju. Od danas je i zvanično – Uve Genshajmer produžio je ugovor sa Rajn Nekar Levenom do juna 2016. godine. Stari ugovor isticao je na kraju ove sezone i levo krilo i kapiten ekipe Lavova opredelio se za svoj klub pre nego li za Kil i Barselonu čije je ponude imao u opticaju.

Ovo je verovatno najveće pojačanje za aktulenog osvajača EHF Kupa jer je Genshajmer prava ikona kluba, kapiten, ljubimac navijača i sada već sportsko božanstvo u rukometu. Ovakvoj odluci prethodili su svakodnevni razgovori između reprezentativca Nemačke i sportskog direktora Štorma, a kao prelomni momenat ističe se odluka Genshajmera da u familijarnoj sredini nastavi da gradi nešto svoje i prepoznatljivo, iako takav epilog možda nije garant za momentalno postavljanje trofeja u vitrine.

Uve Genshajmer u subotu 26. oktobra proslaviće 27. rođendan na utakmici 11. kola Bundeslige kada će Rajn Nekar Leven dočekati Emsdeten. Sa ovakvom odlukom, Genshajmer je „istakao“ kandidaturu da se svrsta među sportske legende kao što su fudbalske kolege Frančesko Toti i Stiven Džerard, ali 2016. godine ovo sjajno levo krilo imaće 29. godina i dovoljno energije da možda tada pronađe novu sredinu. Za sada, jedna atipična rukometna priča još uvek ima elemente bajke, a Genshajmer ističe da je uzevši sve aspekte u obzir, ovo najbolja i najrealnija odluka.

Da li je tako, vreme će pokazati, ali verujem da postoje oni rukometni zanesenjaci koji izuzetno cene ovakav potez prve zvezde nemačkog rukometa, koji potvrđuje staru floskulu da u sportu nije sve u novcu i trofejima. U međuvremenu, Kil se diskretno raspituje za budućnost još jedne zvezde Lavova – preko agenta Niklasa Landina Jakobsena, čelnici „Zebri“, ali i Pari Sen Žermena ispituju mogućnost angažovanja sjajnog danskog golmana i njegove ambicije u bliskoj budućnosti.

Ako ništa drugo, jedan od najboljih golmana Bundeslige ima na koga da se ugleda kada je pitanje  nastavka karijere u pitanju.

SRETEN RAŠKOVIĆ

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.