Balkan-Handball.com

Crnogorska agonija ne jenjava: Na Dance bez Vujovića, Ševaljevića, Božovića, Mijuškovića…

Sastavom desetkovanim koronavirusom, bez selektora na klupi, a nakon skandaloznog dočeka u Debrecinu, reprezentacija Crne Gore u četvrtak od 20.30 izlazi na megdan svetskom šampionu Danskoj. 

Da će biti autsajder, jasno je bilo i pre svih problema koji su zadesili „Lavove“, ali nakon osipanja rostera, šanse balkanske selekcije svedene su na puku teoriju.

Kao što smo se i pribojavali, selektor Zoran Roganović neće predvoditi svoje momke sa klupe, pa će njegovu ulogu preuzeti direktor nacionalnog tima, Draško Mrvaljević.

Od igrača koji su nekako uspeli da prođu krvoz vrlo usko sito i nađu se na spisku putnika za Mađarsku, saigračima neće moći da pomognu kapiten Vasko Ševaljević, Stevan Vujović, Miloš Božović i Mile Mijušković – svi zbog koronavirusa.

Zanimljivo je da su “pali” Ševaljević i Mijušković, iako su oni zaraženi od prvih dana 2022. godine i bili su negativni na nekoliko testiranja pre puta.

Kako su pravila da moraju imati dva negativna PCR testa u roku od 24 sata pre nego što zaigraju, jasno je da su izgubljeni za večerašnji meč, ali bi mogli da igraju protiv Makedonije u subotu ili najkasnije protiv Slovenije u ponedjeljak. Za Vujovića je, s druge strane, prva faza praktično završena.

Neće igrati ni Božović, koji je i dalje pozitivan, baš kao i Roganović. Selektor će raditi novi test danas, ali je jasno da ne može da stigne na duel sa Dancima.

Jedina pozitivna vest je da je stub odbrane, Nebojša Simović, bio negativan i da je sinoć krenuo ka Debrecinu preko Beograda. On ulazi u trku sa vremenom za duel sa Dancima, jer i u Mađarskoj mora da “prođe” PCR test…

S druge strane, Danci su došli kompletni, sačuvavši se potpuno od korone, koja je zadesila samo golmana Janika Grina. 

Odsustvom Božovića, Ševaljevića i Stevana Vujovića, Crna Gora je ostala bez tri od prve četiri opcije na pozicijama levog i srednjeg beka. Umjesto njih, teret će morati da nose Božo Anđelić, Vasilije Kaluđerović, 19-godišnji Radojica Čepić i debitant Božidar Simić. Postoji i opcija da se Branko Vujović prebaci na poziciju srednjeg beka, jer na desnom su u konkurenciji Stefan Čavor, koji je takođe naknadno pristigao, i Risto Vujačić.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *