Oran 2022: Egipat prejak za „Orlove“ – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Oran 2022: Egipat prejak za „Orlove“

Rukometaši Srbije su pretrpeli poraz od Egipta u utakmici 2. kola A grupe Mediteranskih igara. Posle dobre igre Srbije i rezultatskog vođstva u velikom delu prvog poluvremena, Egipat je pokazao kvalitet, iskoristio greške srpske ekipe i preokrenuo utakmicu u svoju korist za konačnih 35:28 (16:12). Srbija će nakon dana odmora sledeći meč igrati u četvrtak, 30. juna od 13:00 časova protiv selekcije Italije.

SRBIJA – EGIPAT 28:35 (12:16)

SRBIJA: Bomaštar, Vorkapić 4, Milić 3, Borzaš 2, Jandrić (13 odbrana), Trnavac, Kojadinović 1, Pavlović 1, Golubović 1, V. Popović 1, Vignjević, Šotić 2, Petrić 2, I. Popović 3, Milosavljević 1, Grozdanić 7

EGIPAT: Abdu, Nasrala, Abusalem 2, Elmasri, Elvakil 4, J.Eldera 4, Kadah 3, S. Eldera 3, Abdelak 3, Sad 2, Elahmar 6, Mesili 4, Hendavi (7 odbrana), Mohamed, Sanad 4, Eltajar (6 odbrana)

SELEKTOR TONI ĐERONA
– Smatram da rezultat ne oslikava pravo stanje stvari na terenu tokom utakmice. Uvodnih dvadeset minuta prvog poluvremena i prvih dvadeset minuta u drugom delu igre odlično smo se nosili sa ekipom kao što je Egipat, ali nismo uspeli do kraja da ih ispratimo. Ekipa je fizički superiornija od nas i nismo izdržali njihovu igru jedan na jedan. Takođe, nedostajao nam je i Marko Vignjević u odbrani i nismo mogli da ih ispratimo do kraja. Naravno, bilo je i grešaka. Više sam nego zadovoljan kako su momci igrali, napravili smo neke pomake. Sada nam preostaje da se odmorimo sutra i da pripremimo meč protiv Italije.

UROŠ BORZAŠ
– Prvo bih čestitao ekipi na velikoj borbi, igrali smo dobro prvo poluvreme i vodili nekih 25 minuta, ali onda je Egipat pokazao svoj kvalitet i iskoristio naše tehničke greške. Drugo poluvreme smo izgledali kao da smo se predali, ali umorili smo se malo i oni su to iskoristili. Sada se spremamo za Italiju i nadamo se pobedi.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *