ORAN 2022: Rolerkoster u remiju Makedonije sa Alžirom, Džonov propustio sedmerac za pobedu – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

ORAN 2022: Rolerkoster u remiju Makedonije sa Alžirom, Džonov propustio sedmerac za pobedu

Reprezentacija Makedonije propustila je veliku šansu za novu pobedu na Mediteranskim igrama, remiziravši sa domaćinom Alžirom 24:24 (15:15), u duelu drugog kola grupe B.  Tim Kirila Lazarova se, nakon rolerkostera u poslednjih deset minuta, „vratio iz mrtvih“ i mogao čak do oba boda, ali je Ivan Džonov propustio da realizuje sedmerac za pobedu po isteku vremena.

U fudbalskoj atmosferi, pred tribinama punim domaćih navijača, Makedonci su se odvojili na 19:22 na uslasku u poslednju šestinu meča. Međutim, Alžir je serijom 5:0 preokrenuo i delovalo je da će slaviti. Džonov je smanjio, a Mitev solo akcijom izjednačio. Kizićeva odbrana dala je šansu Makedoniji da osvoji oba boda, a ona je postala izgledna kada je Helal u poslednjim trenucima napravio grub faul za direktan crveni karton, odnosno sedmerac.

Ipak, Gedban je zaustavio pokušaj Džonova, pa je plen podeljen.

Najbolji strelac u Makedoniji bio je Martin Serafimov sa pet golova, ispred Marka Miteva, Ivana Džonova, Igora Gjorgjieva, Tomislava Jagurinovskog sa po tri. Kod domaćina, Reduan Saker je pogodio sedam puta, a Jasin Džedid pet. Makedonija sledeću utakmicu igra 30. juna, a protivnik je reprezentacija Španije.

GRUPA B

Makedonija 4

Alžir 4

Španija 3

Grčka 0

Turska 0

*Španija i Grčka imaju po meč manje

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *