ORAN 2022: Srpkinje bolje od Portugala na startu – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

ORAN 2022: Srpkinje bolje od Portugala na startu

Rukometašice Srbije uspehom su započele takmičenje na Mediteranskim igrama i savladale Portugal rezultatom 21:20 (13:12). Ostvarena je važna pobeda na otvaranju takmičenja za prve bodove i samopouzdanje ekipe pred duele koje slede.

SRBIJA – PORTUGAL 21:20 (13:12)
SRBIJA: Simić, Radević, Mijailović, Ćetković, Obrenović, Vukajlović, Inđić, Sukur, Bogunović, Đurašinović, Jovanović, Nuković, Veličković, Jovović, Tabak, Bojičić
PORTUGAL: Figueira de Gois, Nunjez Monteiro, Rodrigez Sabino, Rosa, Vargas Fereira, Brito, Rezende Rebelo, Fagundes Moraiš, Pires, Bento de Kampos, M. Duarte, Kosta, Minsiuna, Klaudinjo Figueiredo, N. Duarte, Gomez Undžankve

Prve utiske posle pobede preneli su selektor Uroš Bregar i članica nacionalnog tima Katarina Bojičić:

SELEKTOR UROŠ BREGAR
– Postojali su momenti u prvom poluvremenu u kojima smo mogli da slomimo otpor Portugala i da odemo na četiri, pet golova razlike, a u drugom delu igre nismo uspeli da pogodimo neke penale i stopostotne šanse koje smo baš lepo napravili. A onda na kraju zahvaljujući kolektivnom duhu izborili smo se i došli do veoma bitne pobede, prve pobede na Mediteranskim igrama.

KATARINA BOJIČIĆ
– Prva utakmica i prva pobeda, ali bilo je veoma teško. Utakmicu smo počeli sa dobrim napadom i dobrom odbranom, vodile smo, ali bilo je i oscilacija, počele smo da gubimo i na kraju smo imali prednost od gola na poluvremenu. U drugom delu igre je pala i odbrana i napad, ali smo uspele nekako da se izvučemo. Ekipa je bila veoma motivisana, možda zato što je ovo bila prva utakmica. Nadam se da će biti bolje iz utakmice u utakmicu. Borile smo se, bile motivisane i zasluženo osvojile bodove i pobedu.

Srbija će se u okviru 2. kola B grupe sastati sa selekcijom Severne Makedonije u petak, 1. jula od 15:15 časova, dok je poslednja utakmica u grupnoj fazi na programu u subotu, 2. jula od 13:00 časova protiv Turske, po aktuelnoj satnici.

Uskoro opširnije…

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *