ORAN 2022: Srpkinje bolje od Portugala na startu - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa ORAN 2022: Srpkinje bolje od Portugala na startu

ORAN 2022: Srpkinje bolje od Portugala na startu

Marko Marjanović
0 komentar

Rukometašice Srbije uspehom su započele takmičenje na Mediteranskim igrama i savladale Portugal rezultatom 21:20 (13:12). Ostvarena je važna pobeda na otvaranju takmičenja za prve bodove i samopouzdanje ekipe pred duele koje slede.

SRBIJA – PORTUGAL 21:20 (13:12)
SRBIJA: Simić, Radević, Mijailović, Ćetković, Obrenović, Vukajlović, Inđić, Sukur, Bogunović, Đurašinović, Jovanović, Nuković, Veličković, Jovović, Tabak, Bojičić
PORTUGAL: Figueira de Gois, Nunjez Monteiro, Rodrigez Sabino, Rosa, Vargas Fereira, Brito, Rezende Rebelo, Fagundes Moraiš, Pires, Bento de Kampos, M. Duarte, Kosta, Minsiuna, Klaudinjo Figueiredo, N. Duarte, Gomez Undžankve

Prve utiske posle pobede preneli su selektor Uroš Bregar i članica nacionalnog tima Katarina Bojičić:

SELEKTOR UROŠ BREGAR
– Postojali su momenti u prvom poluvremenu u kojima smo mogli da slomimo otpor Portugala i da odemo na četiri, pet golova razlike, a u drugom delu igre nismo uspeli da pogodimo neke penale i stopostotne šanse koje smo baš lepo napravili. A onda na kraju zahvaljujući kolektivnom duhu izborili smo se i došli do veoma bitne pobede, prve pobede na Mediteranskim igrama.

KATARINA BOJIČIĆ
– Prva utakmica i prva pobeda, ali bilo je veoma teško. Utakmicu smo počeli sa dobrim napadom i dobrom odbranom, vodile smo, ali bilo je i oscilacija, počele smo da gubimo i na kraju smo imali prednost od gola na poluvremenu. U drugom delu igre je pala i odbrana i napad, ali smo uspele nekako da se izvučemo. Ekipa je bila veoma motivisana, možda zato što je ovo bila prva utakmica. Nadam se da će biti bolje iz utakmice u utakmicu. Borile smo se, bile motivisane i zasluženo osvojile bodove i pobedu.

Srbija će se u okviru 2. kola B grupe sastati sa selekcijom Severne Makedonije u petak, 1. jula od 15:15 časova, dok je poslednja utakmica u grupnoj fazi na programu u subotu, 2. jula od 13:00 časova protiv Turske, po aktuelnoj satnici.

Uskoro opširnije…

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball