Jovana Stoiljković: Zavisimo od sebe, jedan gol će rešavati grupu! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Jovana Stoiljković: Zavisimo od sebe, jedan gol će rešavati grupu!

Rukometašice Srbije su dobile rivale na Evropskom prvenstvu koje će se od 4. do 20. novembra 2022. godine održati u Sloveniji, Makedoniji i Crnoj Gori. Srbija će u grupi B u Celju odmeriti snage sa selekcijama Danske, Švedske i Slovenije.

Kapiten nacionalnog tima, Jovana Stoiljković smatra da je grupa takva da jedan gol ili jedna lopta može odlučiti ko prolazi u narednu fazu takmičenja, a ko ispada:

  • Smatram da je grupa je vrlo izjednačena. Svi rivali su nam dobro poznati jer se često sastajemo sa njima. Grupa je takva da jedan gol ili jedna lopta može da odluči ko prolazi u narednu fazu, a ko ispada. Danska je među favoritima na svakom prvenstvu, pa će tako biti i na ovom takmičenju. Poslednja dva prvenstva su igrale polufinale, što dovoljno govori o kvalitetu ekipe i ne sumnjam da će i na ovom pokušati da ostvare isti cilj, ako ne i da odu korak dalje. Od svih reprezentacija u grupi Švedsku verovatno najbolje poznajemo s obzirom na to da smo bili u istoj kvalifikacionoj grupi za ovo prvenstvo. Iako bez par iskusnih igračica, Švedska i dalje pruža odlične partije. Međutim, mi smo pokazale da možemo da igramo sa njima ravnopravno i da ih pobedimo. Slovenija je jedan od domaćina prvenstva što sa sobom nosi veliki pritisak i očekivanja, ali i veliku želju kod igračica. Mislim da će meč na ovom Evropskom prvenstvu zbog toga biti znatno drugačiji u odnosu na naš duel sa Svetskog prvenstva u Španiji prošle godine. Kao zaključak, rekla bih da na kraju sve najviše zavisi od nas, smatra Stoiljković.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *