Preživeli pakao: Lomza Vive Kielce je ponovo šampion Poljske! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Preživeli pakao: Lomza Vive Kielce je ponovo šampion Poljske!

Preživeli pakao: Lomza Vive Kielce je ponovo šampion Poljske!

Marko Marjanović
0 komentar

Lomza Vive Kielce slavi 11. titulu šampiona Poljske u nizu! Prvenstvo je odlučeno u poslednjem kolu, direktnom borbom za tron između Visle i Kielcea u Poljskoj. Ova bitka u rivalstvu poznatom kao „Sveti rat“ bila je jedna od najupečatljivijih. Iako je delovalo da će tim Ćavija Sabatea uspeti da prekine protivničku dominaciju, šampionski gen i Andreas Volf prelomili su na stranu učesnika fajnal – fora Lige šampiona – 20:20 (12:10).

Pred poslednje kolo, Kielce je imalo tri boda više zahvaljujući pobedi 27:26 u prvom delu takmičenja. S obzirom na mali broj golova, tokom meča je brzo postalo jasno da će Visli za titulu biti dovoljna bilo kakva pobeda.

Činilo se da će do nje i doći kada su u 38. minutu poveli sa 16:11, međutim, fenomenalni Andreas Volf je vratio goste u igru, i inicirao seriju za preokret u 54. minutu – 18:19. Zita i Fernandez su odgovorili i vratili prednost domaćinu – 20:19 na 120 sekundi do kraja. Morito je pogodio sa sedam metara, a Volf odbranio pokušaj Kosorotova.

Po pravilu u poljskom prvenstvu, pobednik je morao biti odlučen penalima, iako to ništa nije moglo da promeni kada je konačan plasman u pitanju. I tu je Volf bio odlučujući faktor – gosti su slavili sa 5:3. 

Iz jasnih razloga, utakmicu je sudio hrvatski sudijski par Milošević-Gubica, jedan od najboljih na svetu. I imali su vraški težak posao. O intezitetu borbe najbolje govori sledeći podatak – dodeljeno je čak pet direktnih crvenih kartona od toga čak četiri u prvom poluvremenu. Redom, Terziću ( u 35. sekundi), Krajevskom, Migaljonu, Šušnji, pa Gebali u drugom poluvremenu.

Od danas, Lomza Vive Kielce ima 19 titula prvaka Poljske kraj svog imena.

Orlen Wisła Płock – Łomża Vive Kielce: 20:20 (12:10)

Łomża Vive Kielce : Kornecki, Wolff – Vujović 1, Sánchez-Migallón, Olejniczak, Sićko 1, A. Dujshebaev 3, Tournat 1, Karačić 1, Kulesh 3, Moryto 7, D. Dujshebaev, Paczkowski, Gębala 1, Karalek 2, Nahi  

Orlen Wisła Płock : Morawski, Witkowski – Daszek 4, Lucin, Jureć, Fernandez 1, Serdio 5, Susnja, Szita 2, Krajewski, Terzić , Mihić, Czapliński, Mindegia, Żytnikow 2, Kororotow 6

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball