Sead Hasanefendić razočaran: Klub kao Vesprem ne bi smeo dozvoliti ovakvo suđenje! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Sead Hasanefendić razočaran: Klub kao Vesprem ne bi smeo dozvoliti ovakvo suđenje!

Sead Hasanefendić razočaran: Klub kao Vesprem ne bi smeo dozvoliti ovakvo suđenje!

Marko Marjanović
0 komentar

Dosta bure izazvalo je prvo polufinale EHF Lige šampiona, u kojem je Lomza Vive Kielce savladalo Vesprem 37:35 (16:18). Renomirani stručnjak koji retko propušta najvažnije događaje u našem sportu, Sead Hasanefendić, prokomentarisao je za naš portal ovu utakmicu nekoliko minuta po njenom završetku.

-Mislim da su sve četiri ekipe podjednakog kvaliteta. Moram priznati da sam navijao za Vesprem.Danas je u korist Kielcea presudio sudijski kriterijum koji je, od samog početka, bio blago naklonjen njima. Sa svojim načinom igre, igračkim kadrom i izmenama koje su pravili, Vesprem nije mogao da odgovori.

-Niti jedna problematična lopta, a bilo ih je previše, nije dosuđena u korist Vesprema. To su situacije 50-50. Nekoliko puta, arbitri su izbegli da urade video-check, a trebalo je. Umesto toga, sudili su u korist tima iz Poljske. Proveravali su samo one situacije koje su se mogle preinačiti u korist Kielcea. 

-Izvinjavam se, ja zaista izbegavam da pominjem sudije, a pogotovu da počnem analizu neke utakmice pričom o njima. Ali, ovo što se desilo me je malo lično pogodilo jer sam navijao za Vesprem, pa govorim u afektu. 

-Vive Kielce je imalo boljeg golmana u drugom poluvremenu. U prvom je Korales bio u prvom planu, ali je u nastavku Volf to nadoknadio. Šteta što je Vesprem ušao slabo u drugo poluvreme, izgubili su prednost i sigurnost za manje od minuta. 

-Kentan Mae je morao bolje, a Petar Nenadić više da igra. Mislim da je trebalo ranije da uđe u drugom poluvremenu. Francuz nije bio loš u prvom poluvremenu, ali je u nastavku zakazao. A od Petra uvek očekujemo čuda, to je takav igrač. On je igrao zaista dobro, to se ne može osporiti, ali nije pravio čuda. To je već stvar naših očekivanja, za koja je sam „kriv“. 

-Gledam sa strane i čudim se da klub sa takvom državnom, logističkom podrškom kakvu ima Vesprem, ne može da predvidi neke stvari i spreči ih. Možda sam subjektivan, možda tražim „dlaku u jaejtu“, ali govorim vam ono o čemu sada razmišljam. Neobično da je Vesprem kao klub dozvoli ovakvo suđenje u polufinalu Lige šampiona – zaključio je Hasanefendić.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball