Promena formata u sred sezone francuskog šampionata za dame - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Promena formata u sred sezone francuskog šampionata za dame

Promena formata u sred sezone francuskog šampionata za dame

Marko Marjanović
0 komentar

Usled brojnih neodigranih mečeva u francuskom šampionatu za dame, odlučeno je da se format takmičenja promeni u sred sezone. 

Mečevi LFH-a nastaviće se 6. januara, utakmicama 10. kola kako je prvobitno i planirano. Ipak, kada svi timovi u elitnom takmičenju odigraju po 13 utakmica, odmah će se preći na plej-of i plej-aut. 

U dosadašnjih devet rundi, 14 od 63 meča nije odigrano – po planu, sve zaostale utakmice trebalo bi da budu odigrane do 22. februara. 

Najboljih osam timova će potom igrati plej-of, preostalih šest plej-aut, a osvojeni bodovi u regularnom delu će se preneti u doigravanje. Od 27. februara do 12. maja, u obe grupe će se ekipe sastati svaka sa svakom po jednokružnom sistemu. Nakon plej-ofa i plej-auta, od 19. do 23. maja igraće se mečevi za plasman, što znači da će prvi i drugi na tabeli razigravati za titulu, treći i četvrti za treće mesto, peti i šesti za peto mesto, etc. Isti je sistem i u plej-autu.

Mec je trenutno prvi sa osam pobeda iz osam duela, a maksimalan je i drugoplasirani Brest, koji je odigrao šest mečeva do sada. 

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball