Balkan-Handball.com

Rumunski klubovi PROTIV Federacije: „Nećemo u izolaciju!“

Zanimljivo je u rumunskom rukometu na početku sezone. Samo par dana nakon što je predsednik tamošnje Federacije, Aleksander Dedu, predložio da bi sezona mogla da se igra po „NBA sistemu“ koji podrazumeva da sve ekipe turnirski budu smeštene na jednom mestu i tako odigravaju svoje mečeve, došlo je i do prvog realnog problema koji se tiče organizacije finalnih turnira Kupa, koji su pomereni iz sezone 2019/2020 za avgust.

Termini su 22/23. avgust za muškarce, odnosno, 27/30. za žene, ali su oni dovedeni u pitanje posle instrukcije Federacije koja kaže „pre turnira sve ekipe moraju u 14-dnevni karantin, a da svaki član tima pre turnira morati imati negativan test na koronu ne stariji od 48 sati“

Takav predlog listom su odbili svi. Kod muškaraca Dinamo, Bakau i Temišvar, dok je Konstanca malo mekšeg stava s obzirom da je već krajem avgusta čeka meč prvog kola EHF Lige Evrope sa ruskim Viktorom.en’s handball, the general opinion is against this protocol.

Kod žena predlog je jednoglasno odbijen, a predsednik Vlčee je za tamošnje medije to obrazložio i „finansijskim momentom“.

  • Mnoge devojke su pre dolaska na pripreme već bile u karantinu. I sada posle 10 dana treninga ponovo da ih stavljamo u karantin na 14 dana. Zbog čega? U redu par dana za vreme turnira, ali ovako je previše – rekao je predsednik kluba Florin Verigeanu.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *