Rutinska pobeda Srbije u Slovačkoj - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Rutinska pobeda Srbije u Slovačkoj

Rutinska pobeda Srbije u Slovačkoj

zika.bogdanovic
0 komentar

Reprezentacija Srbije trasirala je put ka Evropskom prvenstvu 2024 u Nemačkoj pobedom nad Slovačkom 27:21 (16:12) u Prešovu! Kao i u slučaju prvog duela sa Fincima u Novom Sadu, ni ovog puta nije bilo nikakve rezultatske pitalice u meču koji su srpski reprezentativci suvereno otvorili, a zatim rutinski održavali prednost do kraja. Posle dva kola, Srbija i Norveška koja je ranije savladala Luksemburg na gostovanju 32:21, imaju po četiri boda.

Otvorila je Srbija duel sa 5:2, da bi Slovaci odgovorili serijom lakih golova i smanjili na 7:5. Dobro su odreagovali „orlovi“ na tajm-aut Tonija Đerone, a u egzekuciji je prednjačio Lazar Kukić, uz Bogdana Radivojevića, najefikasniji igrač meča sa sedam golova.

Rotirao je Đerona, dao šansu manje-više svima (na golu je bio Milosavljev sa 11 odbrana, za razliku od duela sa Fincima kada je branio Cupara), prednost je išla do 24:16 u 48.minutu. Do kraja susreta najveća zabrinutost je bila za stepen povrede Predraga Vejina, s obzirom da se povratnik u nacionalni tim uhvatio za nogu prilikom jedne akcije posle čega je morao da izađe sa terena. 

Marsenić je postigao tri, a Vejin i Grozdanić dodali po dva pogotka na pobednički konto.

Naredne mečeve kvalifikacija Srbija igra sa Norveškom u martu 2023. godine.

Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball