"Šabački vanzemaljci" konačno dobili naslednike - Barsa ponovila podvig star 36 godina! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa „Šabački vanzemaljci“ konačno dobili naslednike – Barsa ponovila podvig star 36 godina!

„Šabački vanzemaljci“ konačno dobili naslednike – Barsa ponovila podvig star 36 godina!

Marko Marjanović
0 komentar

Malo je reći da je način na koji je Barselna osvojila svoj 10. naslov prvaka Evrope impresivan. U oproštajnoj sezoni trenera Ćavija Paskvala, njegovi momci su se „prošetali“ do trofeja sa 20 pobeda u isto toliko utakmica. 

Takav podvig je gotovo nezamisliv u modernom rukometu, uprkos činjenici da je katalonski tim sastavio i savršeno uklopio „drim-tim“. Koliko je ovakav učinak spektakularan i vanvremenski, najbolje govori podatak da je poslednji put jedan tim osvojio Ligu šampiona sa svim trijumfima davne 1984/85. Narano, bili su to čuveni šabački vanzemaljci – ekipa Metaloplastike.

Mnoge je rekorde oborila Barsa ove sezone. U čak pet mečeva je postigla više od 40 golova, u osmini finala je ostvarila najubedljiviju pobedu u istoriji eliminacione faze, da bi potom u borbi za titulu ostvarila i najubedljiviju pobedu u istoriji finala – 13 razlike protiv Olborga, nadmašivši tako trijumf Monpeljea nad Portland San Antoniom od 31:19 (2003. godina).

Na najlepši mogući način, osvajanjem maksimalnog broja trofeja u sezoni, okončana je 12-godišnja era Ćavija Paskvala na mestu šefa stručnog štaba. „Paski“ se seli u Bukurešt i sa sobom vodi sina Aleksa i slavnog pivotmena Sedrika Soreinda, u misiju da od Dinama napravi ozbiljnog evro takmaca.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball