Balkan-Handball.com

ŠAMPION BOLJI U SUDARU TITANA: Danska brani zlato u finalu!

Danska će braniti zlato u finalu! U fantastičnoj rukometnoj predstavi, vrhunskoj prezentaciji svih segmenata koji čine ovu igru, i brutalnu demonstraciju moći Mikela Hansena, najbolja selekcija današnjice savladala je Španiju 27:23 (14:10).

Zanimljivo, Francuska je u prvom polufinalu istim rezultatom pobedila Egipat, pa ćemo u meču za zlato gledati reprizu finala sa prethodnih Igara. 

Tim Nikolaja Jakobsena je odbranom sticao prednost od samog starta. Ispred sjajnog Landina postavljen je granitni zid, a pred protivnički gol majstor sporta Mikel Hansen, ali su Španci upornošću ostali u igri do same završnice, iako je tokom prvog dela slutilo da će njihov otpor biti slomljen mnogo ranije.

Sa maksimalnih plus četiri su Danci otišli na odmor, i do kraja samo jednom dozvolili rivalu da priđe na gol zaostatka (22:21), međutim, Španija nijednom nije dobila napad za izjednačenje.

Predvođeni razgoropađenim De Vargasom, evropski prvaci su pretili čitavim tokom drugog poluvremena. Bio je to festival vrhunskih napadačkih, odbrambenih i golmanskih poteza. Na svaku bravuru  Hansena i Gidsela, istom merom bi odgovorili Dujšebaev i Entrerios, na svaki podvig De Vargasa, odmah bi uzvratio Landin, i na taj način je Danska čuvala dragocenu prednost. 

Upravo je čuvar mreže Kila, u saradnji sa Mensah Larsenom otklonio poslednju dilemu – dva minuta pre kraja, golman Kila zaustavio je zicer Figueraša, a bek Flensburga je, zahvaljujući sposobnosti levitacije, iz brutalno teške pozicije pogodio suprotne rašlje gola i odveo svoj tim na nedostižnih 25:22.

Podsetimo, Danska je u polufinalu eliminisala „Furiju“ i na Svetskom prvenstvu u Egiptu prethodnog januara.

Odlazeća generacija Španije imaće još jednu priliku da se medaljom oprosti od velike scene. U borbi za bronzu, u subotu od 10.00 sastaće se sa Egiptom, dok je veliko finale zakazano za 14.00, istog dana. 

DANSKA-ŠPANIJA 27:23 (14:10)

DANSKA: Landin 12 odbrana, Meler – Magnus Landin 1, Saugstrup, Svan Hansen 1, Melgard, Mensah Larsen 4, Toft Hansen 2, Mikel Hansen 12 (5), Olsen, Johan Hansen 1, Anderson, Holm 1, Gidsel 5

ŠPANIJA: De Vargas 12 odbrana, Korales – Migaljon 1, Gvardiola, Abeljo 4 (3), Robledo 3, Figueraš 5, Sole, Sarmiento 2, Dujšebaev 5, Entrerios 2, Fernandez 1, Makeda, Gurbindo

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *