Šampion gleda sa vrha: Danci ne posustaju, arhviran i Portugal – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Šampion gleda sa vrha: Danci ne posustaju, arhviran i Portugal

Uz Francusku, jedina reprezentacija sa makimalnim učinkom nakon četvrtog kola muškog olimpijskog turnira u Tokiju, biće branilac titule Danska, koja nije imala previše problema ni protiv Portugalaca – 34:28 (20:19). Za overu prvog mesta biće dovoljan i poraz od Švedske ne ubedljiviji od tri gola razlike, dok Portugalci imaju pred sobom još jasniju situaciju – pobeda nad Japanom vodi ih u četvrtfinale sa četvrtog mesta, što bi najverovatnije značilo duel sa Franuskom u borbi za polufinale.

Čitavim tokom meča Danska je bila u prednosti, ali su se izabranici Paola Pereire odlično držali u prvih 30 minuta, konstanto disali za vratom favoritu i otišli na odmor sa golom zaostatka.

Međutim, za nešto više od toga, neophodna je bila ozbiljnija podrška golmana, uprkos tome što su Gomeš i Kapdevij imali duplo više intervencija od Landina i Melera. Već početkom nastavka, Danci su posložili odbranu, dodali gas i serijom 5:0 pobegli na maksimalnih 27:21, čime su i rešili dilemu oko pobednika. Debitant na olimpijskom turniru nije uspeo do kraja da priže bliže od minus četiri.

DANSKA-PORTUGAL 34:28 (20:19)

DANSKA: Landin 1 odbrana, Meler 5 odbrana – Gidsel 7, Holm 4, Johan Hansen, Olsen, Mikel Hansen 9 (5), Toft-Hansen 3, Mensah Larsen 3, Melgard, Svan Hansen 4, Saugstrup 1, Jakobsen 2, Landin 1

PORTUGAL: Gomeš 10 odbrana, Kapdevij 1 odbrana – Magaljaeš 3, Frade 2, Andre Gomeš 3, Areja 2 (2), Brankinjo 4, Borhes 3, Salina 3, Silva 1, Martinš 1, Feraz 3, Duarte 2, Portela 1

U preostale dve utakmice ove runde grupe B, Bahrain je savladao Japan, a Egipat Švedsku.

GRUPA B

Danska 8

Egipat 6

Švedska 6

Portugal 2

Bahrain 2

Japan 0

Poslednje kolo:

Egipat-Bahrain

Portugal-Japan

Danska-Švedska

 

FOTO: IHF

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *