Balkan-Handball.com

Velika pobeda Nemačke, Norvežanima se „smeše“ Danci u četvrtfinalu!

Reprezentacija Nemačke nije klonula nakon nesretnih i nespretnih poraza od Španije i Fracuske. U veoma važnom duelu, pre svega da bi se izbeglo četvrto mesto u grupi koje vodi na Dansku u četvrtfinalu, momci Alfreda Gislasona su na krilima golmanskog tandema Volf-Biter, nadigrali Norvešku 28:23 (14:11).

Slično kao protiv Španije, Skandinavci su imali veliki problem sa realizacijom, odnosno protivničkim čuvarima mreže, koji su sa kombinovano 17 odbrana trasirali put svojoj reprezentaciji ka drugoj pobedi na turniru. Volf je briljirao dok su Nemci stvarali, a Biter dok su održavali prednost u drugom poluvremenu.

Krajnji ishod nagovešten je već na samom početku, kada je Nemačka povela sa 8:3. Tim Kristijana Bergea se borio i mučio sa sustizanjem protivnika čitavim tokom meča, ali kad god bi prišao na gol zaostatka, usledila bi serija protivnika i povratak na četiri ili pet razlike, prouzrokovana pre svega odbranama Bitera u drugom poluvremenu.

NEMAČKA-NORVEŠKA 28:23 (14:11)

NEMAČKA: Volf 10 odbrana, Biter 7 odbrana – Genshajmer 6 (6), Gola 2, Pekeler 2, Lemke, Vajnhold 2, Veber 2, Knor, Hefner 1, Šiler 3, Kun 3, Katening 5, Druks 2

NORVEŠKA: Severec 5 odbrana, Bergerud 7 odbrana – Red 1, Rajnkind 1, Guliksen, Gulerud 1, Osaliven 2, Bjernsen 3, Jendal 5, Overbi 3, Tonesen, Fredriksen, Mirhol, Sagosen 7

Ni Nemačka ni Norveška još uvek nisu obezbedile plasman u četvrtfinale. Sigurno je samo da će Francuska biti prva a Španija druga. Šansu da pokvari planove favoritima ima reprezentacija Brazila, ukoliko u poslednjem kolu savlada Nemce, a Norvežani izgube od Francuske.

U tom slučaju, formirao bi se krug između Nemačke, Norveške i Brazila, u kojem bi odlučivala gol razlika. Ukoliko pak Nemačka opravda ulogu favorita protiv Južnoamerikanaca, što je mnogo realniji scenario, završiće grupnu fazu na trećem mestu, a Norveška na četvrtom, bez obzira na ishod okršaja sa Francuskom.

GRUPA A

Francuska 8

Španija 6

Nemačka 4

Norveška 4

Brazil 2

Argentina 0

Poslednje kolo:

Nemačka-Brazil

Francuska-Norvešla

Španija-Argenitna

GRUPA B

Danska 8

Egipat 6

Švedska 6 

Portugal 2

Bahrain 2

Japan 0

Poslednje kolo:

Egipat-Bahrain

Švedska-Danska

Portugal-Japan

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *