ŠAMPIONSKI KARAKTER: Kil nosi +2 u Pariz! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa ŠAMPIONSKI KARAKTER: Kil nosi +2 u Pariz!

ŠAMPIONSKI KARAKTER: Kil nosi +2 u Pariz!

Marko Marjanović
0 komentar

Kako se i očekivalo, za nama je neizvesnih 60 minuta borbe giganata u četvrtfinalu EHF Lige šampiona. Iako je dve trećine utakmice bio u zaostatku, Kil je savladao PSŽ 31:29 (14:15), i obezbedio kakvu-takvu prednost pred revanš u „Gradu svetslosti“, koji je na programu za sedam dana.

Bolje, brže, svežije delovao je Pari Sen Žermin od samog početka, pa i većim delom meča, ali je Kil, iako bez gripoznog Sandera Sagosena, uspeo da u poslednjih 15 minuta preokrene i ostvari pobedu. 

U periodu kada su imali adekvatnu podršku golmana, tačnije Jana Žentija, gosti su stekli maksimalnih plus četiri (8:12), ali nisu bili u stanju da dugo čuvaju prednost. Tek u poslednjoj četvrtini utakmice, crno-beli su prvi put poveli, ali su potom ispustili priliku da ubedljivije trijumfuju. Imali su 31:28 i napad, ali su bez preke potrebe požurili. Žerar je odbranio zicer Landinu, a nakon tajm-auta Raula Gonzalesa, osam sekundi pre kraja, Šipšak je postavio konačan rezultat.

KIL-PSŽ 31:29 (14;15)

KIL: Kvenšted, Landin 9 odbrana, 1 gol – Rajnkind 10, Duvnjak 5, Pekeler 4, Zarabec 3, Landin 2, Ekberg 5, Vinček 1, Sanefeld

PSŽ: Ženti 6 odbrana, Žerar 4 odbrane – Nai 8, Steins 4, Remili 4, Krištopans 2, Konku 2, Šipšak 2, Hansen 6, Karabatić 1, Prandi

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball