LIGA ZA PRVAKA: Nexe i PPD Zagreb lako slavili na gostovanjima – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

LIGA ZA PRVAKA: Nexe i PPD Zagreb lako slavili na gostovanjima

Nakon više od mesec dana pauze, lakim i ubedljivim pobedama Nexe-a i PPD Zagreba, konačno je nastavljena Liga za prvaka u Hrvatskoj.

Dva najbolja tima iz ove zemlje nisu imala puno problema na gostovanjima u Poreču i Varaždinu:

PAKET24 PREMIJER LIGA – LIGA ZA PRVAKA: 2. KOLO

VARAŽDIN 1930 – PPD ZAGREB 20:33 (9:14)
POREČ – NEXE 22:30 (12:15)

Varaždinci su bili konkrentni di 20-og minuta, čak su i vodili u prvih 15, ali je bilo dovoljno da momci Ivice Obrvana pojačaju ritam i brzo reše pitanje pobednika.

Od 14 igrača PPD-a koji su bili u polju, jedino se Ivan Laljek nije upisao u strelce. Najefikasniji bio je Valentino Ravnić sa pet pogodaka. Kod domaćina, najbolji Luka Trojko sa sedam golova iz devet pokušaja. Domaći golmanisolidni sa deset obrana, kod Zagreba devet.

U Poreču, slična priča između domaćina i Nexea. Dok je bilo snage, prva postava Poreča dobro se držala sa favoriziranim gostima. Deset minuta bili su u egalu. Onda je sastav iz Našica ubacio u brzinu više, pojačao odbranu i Poreč je već u 16. minutu imao minus četiri (6:10). Na poluvremenu je bilo za domaćine prihvatljivih minus tri (12:15), s tim da su upravo u završnici prvog dela, brzopleto poklonili nekoliko lopti gostima. Za manje od pet minuta u nastavku, Nexe je povezao niz od tri pogotka za redom, odjurio na pet razlike (13:18) i prelomio utakmicu. Već sredinom drugog poluvremena bilo je +10, kada je Branko Tamše povukao prvu postavu sa terena. U pobedničkom sastavu, sjajan Marin Jelinić sa sedam pogodaka iz osam šuteva. Kod domaćina, Luka Moslavac se istakao sa pet golova.

Nexe i PPD Zagreb imaju po četiri boda, Poreč i Dubrava po dva, dok su Sesvete i Varaždin bez poena.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *