Teodorović: Mlako smo krenuli u napadu, preokret je bio nemoguća misija – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Teodorović: Mlako smo krenuli u napadu, preokret je bio nemoguća misija

Juniori Srbije nisu uspeli da se domognu finala Evropskog prvenstva u Portugalu. Španija je u prvom polufinalnom duelu slavila rezultatom 32:29 (15:10), najviše zahvaljujući ubedljivom početku i početnoj prednosti od 8:1. Uz sigurnog čuvara mreže Domeneka Kalatajuda koji je u velikoj meri bio nepromostiva prepreka na zicerima, Španija se rano odvojila, a Srbija čitavim tokom meča jurila zaoistatak.

Nije mnogo nedostajalo da ga u završnici i sustigne. U poslednjih deset minuta, „Orlovi“ nisu iskoristili tri napada za minus jedan, pa je poraz bio neizbežan.

Izabranici Đorđa Teodorovića čekaju ishod drugog polufinala između domaćina Portugala i selekcije Švedske kako bi saznali rivala sa kojim se u nedelju, 17. jula sastaju u borbi za bronzanu medalju.

SELEKTOR ĐORĐE TEODOROVIĆ

  • Ostaje žal za izgubljenom utakmicom i rezultatom. Na kraju samo tri gola razlike, ali presudilo je prvo poluvreme u koje smo ušli mlako u napadu i iz takvog pristupa se promaši mnogo zicera. To je odlučilo veliku razliku na početku koju su Španci napravili. Onda smo morali da jurimo rezultat i kada se tako igra protiv jedne ozbiljne ekipe kao šrto je Španija, koja je pripremljena za svaku opciju, onda je to nemoguća misija.

-Ono što je za pohvalu jeste pristup ekipe u drugom poluvremenu, dogovorili smo se da nema više takmog pristupa i odbrana je počela dobro da igra, gomani takođe i onda smo u napadu radili ono što je trebalo da radimo od početka, išlo se hrabro na gol. Prednost Španaca se topila, u jednom momentu je glasila dva gola i postojala je realna mogućnost da utakmica potpuno preokrene. Ali eto nekoliko faktora je uticalo da se to ne dogodi i ja želim zaista da pohvalim ekipu na pristupu.

-Osim tog početka izgrali su maksimalno, pokazali karakter koji je fenomenalan i sada treba u kratkom periosu poraditi na otklanjanju tih nedostataka koje smo pokazali na početku meča, pokušati u utakmici za bronzu da nastupimo stabilno svih šezdeset minuta, a za duži period iskoristiti ovo iskustvo iz polufinala. Ovakve utakmice možemo da dobijamo i da se nosimo sa najboljima na još višem nivou. Ja sam veliki optimista i još jednom se zahvaljujem svima koji su nam davali podršku.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *