EP juniora: Španci zaustavili "Orliće", u nedelju za bronzu - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa EP juniora: Španci zaustavili „Orliće“, u nedelju za bronzu

EP juniora: Španci zaustavili „Orliće“, u nedelju za bronzu

Marko Marjanović
0 komentar

Juniorska reprezentacija Srbije boriće se u nedelju za bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Portugalu, pošto je u polufinalu poražena od Španije 32:29 (15:10). Protivnik će biti poraženi iz meča Portugal-Švedska.

Uprkos katastrofalnom početku i zaostatku 8:1 sredinom prvog poluvremena, momci Đorđa Teodorovića uspeli su da se vrate, ali su od 50. do 55- minuta ispustili tri prilike da priđu na gol zaostatka i unesu potpunu neizvesnost u utakmicu. 

Previše promašenih zicera i izgubljenih lopti, koštali su Srbiju poraza.

SRBIJA – ŠPANIJA 29:32 (10:15)

SRBIJA: Mrdović (6 odbrana), Simić 3, Kos 9, Mirković 1, Tasić, M. Dodić 1, Podunavac, Šmigić , Čabrilo, Stamenković 1, S. Dodić 4, Barbatesković, Predović 2, Rogan 4, Stanisavljević 4

ŠPANIJA: Himenez (2 odbrane), Domenek Kalatajud (12 odbrana) –  Furundarena Maiz, Rodrigez Moreno 2, Uruzola Pagazartundua, Guri Aregaj 6, Martinez Jamazares 6, Soler Bieskas 2, Muhika Santjago 1, Serano Rodrigez 4, Nieto Markos, Martinez, Reguar Masana 4, Perera Ibanjez 1, ,Lodos Garsija 5, Alvarez Domingez 1, Fernandez Guzman

Važnost utakmice je previše uticala na „Orliće“ u uvodnoj fazi. U ne tako čestim situacijama kada je bilo rešenja, potpuno je zatajila realizacija. Ono sa čim nije bilo problema do ovog meča, postalo je velika boljka – mašio se zicer sa zicer, pogotovu sa pozicije pivotmena, odakle je u dosadašnjem toku turnira procenat Predovića i Rogana bio fenomenalan.

Miloš Kos je jedini uspevao na individualnu  moć nešto učiniti u prvih 20-minuta. Španci su poveli sa 8:1, dobrim delom zahvaljujući jako raspoloženom golmanu Kalatajudu, koji je svojim intervencijama uneo veliku dozu nesigurnosti srpskim napadačima.

U finišu prvog dela, „Orlići“ su se konačno razigrali u napadu, i iskoristili, na periode vrlo dobru odbranu. S obzirom da su zaostajali osam golova u prvom delu, minus pet na velikom odmoru delovalo je prihvatljivo.

Srbija je krenula sa dva gola bez odgovora u nastavak, smanjila na 15:12, ali je, umesto kompletnog priključka, usledio niz grubih tehničkih grešaka u napadu. Kontra za kontrom Španije, i prednost je ponovo bila visoka – plus sedam. 

Ipak, poslednju četvrtinu utakmice Srbija je odigrala odlično. Tim se nije predao, borio se maksimalno i bio blizu egala. Osam i sedam minuta pre kraja, Srbija je imala tri napada za prilazak na minimalan zaostatak. Kada ih nije iskoristila, makedonski arbitri su isključili dva srpska reprezentativca, a Španci su povoljno brojno stanje na terenu iskoristili da prelome igru u svoju korist. 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball