Uroš Bregar o žrebu: Sa Rusijom za prvo mesto u grupi – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Uroš Bregar o žrebu: Sa Rusijom za prvo mesto u grupi

Uros Bregar

U španskom Kasteljonu, jednom od gradova domaćina Svetskog prvenstva u konkurenciji rukometašica održan je žreb za 25. po redu takmičenje najboljih selekcija sveta. Na šampionatu koji je na programu od 1. do 19. decembra 2021. godine u Španiji prvi put učešće uzima 32 reprezentacije. Žrebom je formirano osam grupa od po četiri ekipe, a Srbija se našla u grupi B sa reprezentacijama Rusije, Kameruna i Poljske.
Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije, Uroš Bregar prokomentarisao je žreb i rivale koji ga očekuju na takmičenju:

  • Kao i u svakom žrebu, može da bude bolje, a može da bude i lošije. Dobili smo Rusiju koja je na upravo završenim Olimpijskim igrama igrala finale, tako da je Rusija veoma kvalitetan protivnik. Sa njima bih želeo da igramo za prvo mesto u grupi. Zatim, imamo Kamerun i Poljsku. Znamo da je Poljska dva puta bila četvrta na Svetskim prvenstva u bliskoj prošlosti, tako da imaju dobra iskustva sa velikih takmičenja.

Nakon prve faze takmičenja po grupama, tri najbolje plasirane ekipe iz svake grupe će oformiti nove četiri grupe od po šest reprezentacija:

  • Kada gledamo narednu fazu takmičenja, idemo na grupu A, tamo su izuzetno kvalitetni protivnici. Posle preliminarne, verujem da idemo u sledeću fazu takmičenja, a tamo nas čekaju tri najbolje plasirane ekipe iz grupe A koju čine Francuska, Crna Gora, Angola i Slovenija. Sve su to odlične ekipe, rekao je selktor Bregar i nastavio:

  • Prvenstveno se nadam da će sve igračice biti zdrave. Prvo nas očekuje da se dobro pripremimo za EHF nedelju i kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo, a onda da se u novembru ponovo okupimo i spremimo za Španiju. Nadamo se da će i povređene igračice uspeti da se oporave do tad i da ćemo baš dobro da odigramo Svetsko prvenstvo – zaključio je slovenački stručnjak.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *