Balkan-Handball.com

Tin Lučin u Visli Plock!

Visla Plock uspela je u nameri da angažuje hrvatskog internacionalca Tina Lučina, koji je potpisao četvorogodišnji ugovor sa novim klubom. Poljski vicešampion je platio obeštećenje Ademar Leonu i dobio talentovanog beka na čijem dovođenju je insistirao trener Sabate.

Mladi hrvatski srednji bek (22) je značajno napredovao kroz rad sa Manolom Kadenasom, za sobom ima sjajnu sezonu koju je završio kao drugi strelac kluba sa 135 golova. Lučin je u Leon stigao 2019. godine iz Zameta, a jednu od najboljih partija u dresu španskog tima pružio je baš protiv Visle u Ligi Evrope, kada je postigao 11 golova. Upravo se na taj način preporučio novom klubu.

Trener Ćavi Sabate je tako dobio željeno pojačanje na spoljnoj poziciji. Takođe, klub je produžio saradnju sa Krajevskim i Mindehiom na još tri godine. Od ranije se zna da stižu Kosorotov i Žitnjikov, kao i golman Ahmed Ahmetašević, dok dogovor sa mladim Mađarom Zoranom Ilićem ipak nije postignut. 

Ipak, roster ekipe za narednu sezonu još uvek nije popunjen. Klub je po završetku sezone napustilo sedam igrača – golmani Stevanović i Homajed, zatim Stelman, Vejin, Dutra, Ruiz i francuski pivotmen Žeremi Toto, koji je otišao u Vardar iako je prethodno potpisao novi ugovor sa Vislom. 

Pripreme za novu sezonu počinju sredinom jula. 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *