RUSKA ŠKOLA: Šiškarjev zabranio telefone do kraja Olimpijskih Igara! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa RUSKA ŠKOLA: Šiškarjev zabranio telefone do kraja Olimpijskih Igara!

RUSKA ŠKOLA: Šiškarjev zabranio telefone do kraja Olimpijskih Igara!

Marko Marjanović
0 komentar

Presednik Rukometne Federacije Rusije, Sergej Šiškarjev, posetio je kamp ženske reprezentacije koja se priprema za odbranu olimpijskog zlata osvojenog pre pet godina u Brazilu.

Šef ruskog rukometa je devojkama poželeo sreću, ali im je i vrlo konkretno pojasnio neke stvari. Šiškarjev ih je obavestio o visini premija ukoliko ponovo obraduju naciju.

-Rekao sam devojkama visinu iznosa, ali će to ostati naša tajna. Ovo je za njih veoma zahtevan i naporan proces, pa mislim da je fer reći im kakva ih nagrada čeka ukoliko naprave uspeh, iako do finala ima još 50 dana. Za to vreme, one su bez svojih porodica, muževa, momaka, dece, roditelja. To nije nimalo lako. Želim da znaju – obezbediće sebi dobru finansijsku budućnost ako uspeju u Tokiju. Skrenuo sam im pažnju da su u timu devojke iz tri generacije, imamo rukometašice od 20 do 36 godina.

-Međutim, bilo je i neprijatnih vesti za cure. Uspostavili smo dogovor da tokom ovog procesa neće nositi sa sobom mobilne telefone tokom treninga, sastanaka i obroka. Spremaju se da uradi šta treba na terenu, a na terenu se ne razgovara mobilnim telefonima. Komuniciraće kao ljudi, emocijama, rečima, pogledima. Društvene mreže su dozvoljene samo od kraja večere do odlaska na spavanje. Svet društvenih mreža se mora ostaviti sa strane za neko vreme. Neophodna nam je potpuna koncentracija, situacija je značajno drugačija nego pred Igre 2016. Tada su devojke otišle u Rio kao Pepeljuge, niko ih se nije bojao. Svi su tada računali da će lako sa Rusijom, a sada nas se svi pribojavaju – rekao je Šiškarjev za rsport.ria.ru.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball