Tokio ostao sanak pusti: Srpkinje bez Olimpijskih Igara… – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Tokio ostao sanak pusti: Srpkinje bez Olimpijskih Igara…

Ženska reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira na Olimpisjke Igre u Tokiju, pošto je u odlučujućoj utakmici kvalifikacionog turnira u Đeru poražena od domaćina Mađarske 31:23 (16:12).

Nakon jučerašnjeg poraza od Rusije, ostvarenje srpskog olimpijskog sna postalo je zavisno od ishoda borbe sa Mađaricama, koje su, kao tri meseca na Evropskom prvenstvu, ostvarile rutinsku pobedu protiv izabranica Ljubomira Obradovića.

„Orlice“ su od samog starta bile u zaostatku, promašenim zicerima propustile priliku da se do odlaska na odmor vrate u početni položaj, da bi u nastavku rukometašice Gabora Eleka dodale gas i bez puno problema ostvarile trijumf koji ih je odveo na Olimpijske Igre.

SRBIJA-MAĐARSKA 23:31 (12:16)

SRBIJA: Tomašević, Risović – Pop-Lazić 2, Dmitrović 6, Cvijić 3, Liščević 2, Stoiljković 1, D. Radojević, T. Radojević, Nikolić, Kovačević 2, Lavko 1, Števin, Trifunović 3, Krpež-Šlezak 3, Radosavljevič

MAĐARSKA: Biro, Janurik – Kiš 1, Tomori, Helembai 1, Lukaš 4, Hafra 2, Klujber 1, Sekereš, Marton 3, Kovač, Kišfaludi, Kovačič 6, Šušanski 1, Šacl 4, Sološi 7

Srbija (Jugoslavija) je poslednji put igrala na olimpijskim igrama još u Seulu 1988. godine.

One Comment

  1. Kapiten

    20/03/2021 at 20:42

    Realne Olimpijske igre su bile samo 2016. Ali mnogima je bilo preče da unište reprezentaciju smenjuju selektora ruše Marijanovića i pored postignutih uspeha. Sve posle i jeste bio san. Ali više noćna mora. Ko god je to radio ili ko nije branio ima veliki greh i dok se to ne kaže neće biti sreće i boljitka. Ako nije mogla publika morali smo mi sportisti braniti sebe i svoj sport.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *