Balkan-Handball.com

„TRADICIJE…BEZ“ – Andreas Volf dobio kapitensku traku u Kielceu posle 10 dana

Iznenađujuća vest stiže iz Kielcea, gde je poljski gigant objavio ime novog kapitena tima. To će biti nemački čuvar mreže Andreas Volf, koji je tek pre nekoliko dana stigao u Poljsku iz nemačkog Kila. Iako nije odigrao ni jednu utakmicu za novi tim, ne poznaje jezik, navijače i grad, Nemac će poneti veliku odgovornost u jednom od  najambicioznijih klubova na svetu.

  • Na početku sam bio iznenađen, jer sam proveo samo par dana u timu i ponuda da budeš kapiten se ne događa svaki dan. Trener me izabrao za kapitena, i zato želim da pomognem da ponovimo uspeh i plasiramo se na Final4, što je cilj kluba u svakoj sezoni. Sada ću učiti poljski brže, jer ću biti odgovoran za mnoge stvari u timu. Pomalo je ovo i teška vizija, ali sam pozitivan – rekao je Nemac.

Trener golmana Slavomir Šmal, jedinica koja je donela Kielceu titulu EHF Lige šampiona 2016. godine, ovako vidi sve. 

  • Veoma dobra ideja. Andi je veoma važan za kvalitet igre ove sezone i njegov pozitivni duh se oseća posle samo nekoliko dana.

Svoju odluku obrazložio je i Talant Dušebaev:

  • Znam da imamo velike poljske igrače u timu kao Lijevskog i Jurkieviča, kao i ostale igrače koji su dugo tu kao Aginagaldea. Dali su timu puno, ali ovi igrači neće biti sa nama u sledećoj sezoni, a mi želimo da napravimo tim koji će trajati godinama. Andreas je odličan za ulogu kapitena i verujem da je to dobra odluka i za njega. 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *