Uroš Borzaš: Skoncetrisani smo na Ukrajinu, Francuska i Hrvatska favoriti za medalju (Video) - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Uroš Borzaš: Skoncetrisani smo na Ukrajinu, Francuska i Hrvatska favoriti za medalju (Video)

Uroš Borzaš: Skoncetrisani smo na Ukrajinu, Francuska i Hrvatska favoriti za medalju (Video)

Marko Marjanović
0 komentar

Reprezentacija Srbijeod nedelje trenira u Staroj Pazovi i priprema se za Evropsko prvenstvo koje počinje za dve nedelje u Mađarskoj i Slovačkoj. Uz dobru atmosferu i posvećeni rad „=rlovi“ sa nestrpljenjem očekuju odlazak u Segedin gde ih u grupi C očekuju nadmetanja sa ekipama Ukrajine, Hrvatske i Francuske.

Uroš Borzaš je debi za selekciju Srbije imao na prijateljskim susretima sa Makedonijom u junu mesecu ove godine. Tokom avgusta je na adresu Rukometnog saveza Srbije stigla zvanična potvrda od Evropske rukometne federacije da nema prepreka da Borzaš i zaigra u dresu Srbije na zvaničnim utakmicama, s obzirom na to da je igrao u mlađim selekcijama Mađarske.

Tom prilikom je istakao da mu se dugo očekivani san i ostvario, a sa završnih priprema za Evropsko prvenstvo u Staroj Pazovi je prenosi sledeće utiske:

  • Okupili smo se prekjuče i mislim da je atmosfera zaista dobra kao uvek i da je na nivou. Svi željno iščekujemo Evropsko prvenstvo. Mislim da ćemo se dobro spremiti, fali nam još par igrača iz Bundes lige i njih očekujemo 2. januara, tako da mislim da ćemo od tog trenutka početi da radimo punom parom. Juče smo samo napravili uvod, ali od danas nas već očekuje ozbiljniji rad, počećemo i sa taktikom i fizičkom pripremom, rekao je levi bek i još jednom istakao zadovoljstvo što je deo nacionalnog tima Srbije:

  • Ja sam stvarno presrećan, zadovoljstvo mi je što sam ovde i nadam se da ću otići na Evropsko prvenstvo.

O predstojećem velikom takmičenju i o rivalima u grupi – Ukrajini, Hrvatskoj i Francuskoj, Borzaš je kazao:

  • Generalno, koncentrišemo se prvo na Ukrajinu. Mislim da više nema slabih reprezentacija i da svaka selekcija može da pobedi bilo koga. Biće teško protiv Ukrajine, a Hrvatsku i Francusku ne treba da komentarišemo. Jeste da oni podmlađuju reprezentaciju kao i mi, ali mislim da su i dalje favoriti za medalju, zaključio je Borzaš.

U okviru završnih priprema srpske selekcije predviđene su i dve kontrolne utakmice sa reprezentacijom Nemačke – 7. i 9. januara 2022. godine u gostima.

„Orlovi“ će 11. januara krenuti put Segedina, gde će igrati grupnu fazu EHF EURO 2022. Srbija se nalazi u grupi C sa reprezentacijama Francuske, Hrvatske i Ukrajine, a raspored utakmica je sledeći:

  1. januar u 18:00 časova: SRBIJA – UKRAJINA

15.januar u 20:30 časova: HRVATSKA – SRBIJA

  1. januar u 20:30 časova: FRANCUSKA – SRBIJA

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball