USPEŠAN DEBI TAMŠEA: Nekse drugi put bolje od Alingsasa! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

USPEŠAN DEBI TAMŠEA: Nekse drugi put bolje od Alingsasa!

I drugu pobedu u grupnoj fazi EHF Lige Evrope ove sezone, rukometaši Neksea ostvarili su protiv švedskog Alingsasa, ovoga puta na svom terenu – 35:30 (16:14)  . Na debiju novog trenera Branka Tamšea, „Gromovi“ su gubili samo u uvodnim minutima, sa 2:0 i 3:2, a od trenutka kada su serijom 3:0 poveli sa 5:3, nisu dozvolili protivniku da se vrati u preimućstvo.

Ovim trijumfom, Nekse se izjednačio sa Alingsasom na četvrtom mestu grupe C, pošto oba tima sada imaju po četiri boda. 

Nezadrživ i ubedljivo najefikasniji je večeras bio Halil Jaganjac  – hrvatski reprezentativac se zaustavio na 13 golova i konačno pokazao kakva napadačko oružje može biti. Ekipa iz Našica je prihvatila brzu igru, stil koji generalno više leži rivalu, ali je pokazala u i takvom ritmu da je bolja od Šveđana. 

U prvom poluvremenu je bilo dosta oscilacija, oba tima su pogađala u serijama, ali „Gromovi“ u nastavku nisu dozvolili da njihova pobeda dođe u pitanje.

RK NEXE-ALINGSAS 35:30 (16:14)

RK NEXE: Radovanović 2 odbrane, Car 5 odbrana – Bakić 1, Barišić, Blažević, Jaganjac 13, Jelinić 3, Kević 6, Manci 2, Markušić 5, Pribetić 1, Mileta, Rodin, Severec 1, Tomić 1, Vida 2

ALINGSAS: Skagerling 7 odbrana, Hagval 4 odbrane – Anderson 4, Blomgren 6, Franzen 5, Helander 3, Josefson, Lang 9, Lindebrg 2, Palson 1, Lundal, Makfi, Sandberg, Veding

GRUPA C

Magdeburg 6-10

Monpelje 4-8

CSKA 4-6

NEXE 6-4

Alingsas 6-4

Bešiktaš 6-0

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *