Vranješ pred Makedoniju: Lazarov ih unapredio; Zarabec: Igraju brže, ali je ostao stari problem! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Vranješ pred Makedoniju: Lazarov ih unapredio; Zarabec: Igraju brže, ali je ostao stari problem!

Vranješ pred Makedoniju: Lazarov ih unapredio; Zarabec: Igraju brže, ali je ostao stari problem!

Marko Marjanović
0 komentar

Prvog dana takmičenja na 15. Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj, Makedonija i Slovenija će međusobnim duelom u mnogome odrediti svoje šanse za prolazak u drugi krug.

Okršaj balkanskih selekcija na programu je u četvrtak od 18.00. I dok Kiril Lazarov i Filip Mirkulovski veruju da taktički mogu iznenaditi favorita, Slovenci nikako ne potcenjuju protivnika koji ih je savladao na startu EHF Euro 2018, kada su takođe bili favorizovani.

-Spremili smo se za utakmicu, za sada naš tim nema većih problema, računajući zaraženog Panjtara. Svi ostali su u piunom trenažnom procesu, radujemo se utakmici iako znamo da neće biti laka. Igramo protiv jako dobrog protivnika, koji je u poslednjih godinu dana puno napredovao. 

-Makedonija je vrlo jaka u odbrani, ima odličnog golmana i Kirila Lazarova, najiskusnijeg igrača na prvenstvu. Međutim, svesni smo i njihovih slabosti. Moraćemo odigrati na najvišem nivou da bi pobedili – rekao je selektor Ljubomir Vranješ.

Slični misli izneo je i srednji bek koji će se najverovatnije naći u startnoj postavi, Miha Zarabec.

-Makedonija je u mnogome promenila stil igre dolaskom Lazarova. Sada mnogo više trče, ali je jedan veliki problem ostao, previše je izmena odbrana-napad. To je segment igre koji bismo mi morali iskoristiti. Kvalitetnija smo reprezentacija, i imamo dovoljnom argumenata da čvrsto verujemo u pobedu – rekao je Miha Zarabec.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball