Željko Babić: Bitan je mentalni oporavak, verujem da smo spremni za njihovo trčanje - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Željko Babić: Bitan je mentalni oporavak, verujem da smo spremni za njihovo trčanje

Željko Babić: Bitan je mentalni oporavak, verujem da smo spremni za njihovo trčanje

Marko Marjanović
0 komentar

Drugu godinu zaredom, ekipa Eurofarm Pelistera igraće osminu faza EHF Lige Evrope. Prošle sezone bila je autsajder protiv potonjeg šampiona Magdeburga, a sada joj se daju bar podjednake šanse za prolaz protiv balkanskog rivala, Nexea iz Našica.

Hrvatski predstavnik domaćin je u prvom poluvremenu ovog dvomeča, u utorak od 18.45. I jedni i drugi su za vikend slavili protiv svojih najvećih rivala i aktuelnih prvaka svjih zemalja, tako da, potrošeni ali svakako dobro raspoloženi pristupaju ovom meču.

Najveći problem za trenera gostujućeg sastava, Željka Babića, jeste upitnik iznad imena Josipa Perića, čiji nastup još uvek nije izvestan. Eurofarm Pelister je u subotu u Skoplju pokazao da može pobeđivati velike protivnike i bez svog najboljeg igrača. 

Reprezentativac BiH je doputovao u Našice, za razliku od povređenog Martina Velkovskog, koji neće igrati. 

-Imali smo tri dana za odmor i pripremu posle Vardara. Iskoristili smo to da se, koliko možemo, spremimo defanzivno i ofanzivno, da saznamo koje su to karakteristike Nexea. Najvažnije da se mentalno brzo oporavimo kako bi mogli da igramo u Našicama. Tačnije, da se sa istom željom i energijom borimo za što povoljniji rezultat. 

-Nexe je defanzivno i trkački dobra ekipa. Igrali smo već jednom protiv njih, bilo je to dobro iskustvo. Verujem da smo se odmorili, pripremili, i da smo spremni odgovoriti na njihovo trčanje, brz centar i agresivnu odbranu – rekao je Babić pred utakmicu.

Revanš meč na programu je za sedam dana u Bitolju, a pobednik će u četvrtfinalu igrati sa boljim iz dvomeča GOG-Bidasoa Irun. 

Ko će u četvrtfinale Lige Evrope?

View Results

Loading ... Loading ...

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball