Balkan-Handball.com

ZVANIČNO: Norveška ne može, Euro 2020 u Danskoj!

Ono što se nedeljama u nazad već pretpostavljalo, od ponedeljka ujutru postalo je zvanično – Norveška nije u situaciji da ugosti svoj deo Evropskog prvenstva za dame, pa će čitav turnir biti odigran u Danskoj, objavila je Evropska Rukometna Federacija (EHF).

Danska Federacija u saradnji sa krvonom kućom evropskog rukometa ubrzano radi na tome da pronađe način za organizaciju dela takmičenja koji je bio planiran za Trondhajm (dve grupe), a po pisanju relevantnih medija u ovoj skandinavskoj zemlji, najverovatniji model je taj po kojem će se mečevi dve grupe predviđene za Trondhajm biti odigrane u Koldingu, dok bi se završnica igrala u Herningu.

Evropsko prvenstvo za žene počinje 3. decembra.

Podsetimo, problem je u tome što su mere u Norveškoj znatno striktnije od onih u Danskoj, pa je potpuno nerealno očekivati da se prvenstvo održi u dve zemlje koje imaju toliko različitih pravila uspostavljenih po pojavi pandemije koronavirusa. To praktično znači da Norveška ne bi mogla da organizuje utakmice ukoliko država ne „olabavi“ mere specijalno za ovu priliku, što se, sada je i zvanično, neće dogoditi.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *