Balkan-Handball.com

Horvat pred Monpelje: Konačno igramo bez pritiska, odbrana će odlučiti!

Skoro mesec dana nakon vredne pobede nad Alingsasom u Švedskoj, Nekse u utorak, 17. novembra (18:45), nastavlja takmičenje u EHF Ligi Evrope. U okviru 3. kola, hrvatski vicešampion će odigrati svoj drugi meč – protivnik je jedan od najvećih favorita za najviši plasman, francuski Monpelje, sa kojim će Nekse igrati u Našicama pred praznim tribinama.

Uprkos tom hendikepu, trener Hrvoje Horvat smatra da prvak Evrope iz 2017. godine nije nepobediv.

-Ogromna je šteta što protiv ovakvog rivala igramo pred praznim tribinama, ne treba naglašavati koliko bi navijači, a i mi uživali u ovoj utakmici uz huk sa tribina. Dvorana bi bila puna, bio bi to pravi rukometni praznik. Moraćemo se hrabro i timski suprotstaviti ekipi sa ovakvim individualnim kvalitetom kakav ima Monpelje. Nadam se da ćemo uspeti da pobedimo i bez naših navijača. Kada igrate protiv takvog protivnika, pada i taj pritisak koji smo imali u prethodnim utakmicama. Baš zato očekujem da odigramo dobro, bez nervoznog početka kakav smo imali u nekim prethodnik utakmicama. Mislim da če odbrana biti ta koja će odlučiti pobednika u utorak, a mi ćemo u tom delu biti jači za povratnika Tomića, jako važnog za našu defanzivu. Svih šest igrača u odbrambenoj zoni moraju disati zajedno, ponašati se kao jato riba, jer jedino uz takvu kolektivno odbranu možemo parirati individualnom kvalitetu Monpeljea – najavio je Horvat meč sa slavnim rivalom.

Izuzimajući duže povređenog Marka Buvinića, „Gromovi“ će se francuskoj ekipi suprotstaviti u kompletnom sastavu, sa oporavljenim Mariom Tomićem, koji će odigrati prvu utakmici nakon skoro pola godine pauze zbog povrede kolena.

-Jako dugo sam čekao ovaj trenutak, iza mene je jako težak period, radio sam naporno iako se situacija neočekivano zakomplikovala. Ne treba trošiti puno reči na osvajača Lige šampiona od pre tri godine. Krasi ih veliki individualni kvalitet, strašna kontra i polukontra. Ipak, mislim da ih možemo iskontrolistati strpljivim i pametnim napadom, kao i punom koncentracijom u odbrani – rekao je Tomić.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *