Balkan-Handball.com

1 na 1: Marija Jovanović

Gol mašina iz Danilovgrada i kapitenka crnogorske reprezentacije, Marija Jovanović, trenutno rešeta mreže po Francuskoj gde je drugi strelac lige(93 gola u 12 mečeva). Pitali smo je svašta, ali o rukometu ništa. Izmedju ostalog saznali smo da mnogo voli domaću kafu, da nije sujeverna, kao i da bi bila Palčica na maskenbalu.

Pet razloga zašto treba živeti u Parizu?

-Pariz je grad kulture i tradicije sa bezbrojnim izložbama i koncertima. Tu su i odlični restorani, smatram da je simbol ljubavi i jednostavno to je grad koji uvijek živi!

Šta najviše voliš da poklanjaš, a šta da dobiješ na poklon?

– Volim da poklanjam pažnju. 🙂 To su uglavnom sitnice koje imaju posebno značenje u tom trenutku u zavisnosti od osobe, a najviše volim da dobijam osmijeh i radost u očima voljenih ljudi.

 

Umeš li da ispričaš vic?

-Da ispričam vic ni približno ne umijem. 🙂

Šta smatraš gubljenjem vremena?

-Dugo sam smatrala da je gubljenje vremena sjediti kući i gledati film.:) Ali i za to dodje vrijeme, pa sad često pogledam dobar film. Gubljenje vremena je svadja. Biti gdje ne želis biti sa ljudima koji te ne čine srećnim. Volim da spavam i smatram da je san jako bitan, ali opet svjesna sam da prespavamo pola života. Samo nekad toga nismo svjesni.

marija_jovanovic_issy_parisU kog junaka iz bajki bi se prerušila za maskenbal?

-Ajde recimo u Palčicu.:) Ako već moram da biram. 🙂

Najbolji koncert na kom si bila?

-Poslednji koncert na kojem sam uživala je bio Ane Rucner. Uživala sam u muzici i energiji koju ta žena posjeduje. Na ljeto na koncertu Cece.:)  Veliki žal je ostao što nisam bila u mogućnosti da odem kada je Birdy imala koncert u Parizu. Čudan mix muzike, znam.:) Za sve postoji vrijeme i mjesto.

 

Šta uradiš kada ti crna mačka pređe put?

-Pomislim da životinja nije birala hoće li biti crna ili bijela. 🙂 Pomislim zašto se neki ljudi toliko opterećuju sa tim, i da pored vjere u dragog Boga ima mjesta za sujevjerje.

Omiljeni stihovi?

-Zavisi od raspoloženja, ali da izvojim ipak dva:  “I just wanna be by your side if these wings could fly…for the rest of our lives…” I neprikosnoveni za mene je: „Sve bih dala da si tu, bar jedan tren da vječnost bude, da ti pratim trag u beskraju, sve bih dala da si tu…“

Kako vidiš sebe u penzionerskim danima?

-Da radim stvari koje volim i uživam u ljepoti koju život pruža. I vidim sebe kako uživam sa djetetom ili djecom.:)  Ako da Bog.

Kako izgleda tvoj savršen dan?

-Moj savršen dan uvijek počinje sa dobrom domaćom kafom. Po mogućnosti da je ne kuvam ja.:) Onda doručak i akcija sa društvom. Ako smo u Crnoj Gori to je odlazak na more ili na planinu uz šetnju i druženje. Savršen dan može da počne budjenjem sa pogledom na more uz voljenu osobu, na Maldivima recimo ili u zimskim danima na planini uz kamin.:) Pa onda kafa. Šta ću, mnogo volim kafu. 🙂

 

PROČITAJTE JOŠ:

1 na 1: Kaća Tomašević

1 na 1: Sladja Pop-Lazić

1 na 1: Ceca Ognjenović

1 na 1: Jovanka Radičević

1 na 1: Nina Jeriček

1 na 1: Stefan Terzić

1 na 1: Katarina Bulatović

1 na 1: Ana Gros

1 na 1: Jelena Grubišić

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *