KO JE KEVIN LIND? Upoznajte prvog strelca Hrvatske - Balkan-Handball.com
Naslovna Intervju nedelje KO JE KEVIN LIND? Upoznajte prvog strelca Hrvatske

KO JE KEVIN LIND? Upoznajte prvog strelca Hrvatske

zika.bogdanovic
2 komentari

Prvi dio hrvatske Premijer lige prošloga je vikenda stao na pola puta. Brojni su se igrači upisivali u listu strijelaca, a nju sa 95 pogodaka predvodi 21-godišnji srednji bek Kevin Lind. Momak hrvatsko-njemačkih korijena briljirao je igrajući za Moslavinu, tim kojeg su mnogi otpisali već prije početka sezone, i uz pomoć svojih suigrača plasirao na korektnu 10. poziciju. Pred nove premijerligaške izazove Kevin za balkan-handball.com iznosi znane i neznane detalje iz rukometne, ali i privatne sfere života.

Tko je Kevin Lind?

Živim u Zagrebu i navršio sam 21 godinu. Treća sam godina studija ekonomije poduzetništva na Veleučilištu VERN u Zagrebu. Živim sam od svoje 15 godine i to mi je uvelike pomoglo da se osamostalim i oblikujem sebe kao osobu.

Rukomet igra jako važnu ulogu u mom životu, no paralelno se želim osigurati fakultetom što smatram jednako tako važnim. Slobodnog vremena previše i nemam zbog rukometnih i fakultetskih obaveza. Kada ga pronađem najviše uživam odmarajući, družeći se s prijateljima i putujući.

Kako je rukomet ušao u tvoj život? I zašto baš rukomet?

Rukomet je sasvim slučajno ušao u moj život. Kao klinac bavio sam se tenisom, no kako je u mom rodnom Ivancu tada jak i popularan bio rukomet često sam odlazio na utakmice. Nagovorom majke, koja je isto igrala rukomet, otišao sam na jedan trening i zavolio taj sport.

Tko ti je najveća inspiracija u bavljenju sportom?

Najveća inspiracija bili su moji roditelji, koji su me kao sportaši, od malena odvukli u sport. Mislim da je prvenstveno zbog njih nastala tolika moja ljubav prema sportu.

Postoje li osobe koje i sam inspiriraš već ovako mlad? Brata možda? On je isto već duže u rukometu…

Nadam se da kao stariji brat inspiriram mlađeg. Ja sam inspiraciju, motivaciju i divljenje isto pronalazio u starijim igračima, pa tako se nadam da i on u meni. Znam da mu nije lako slušati moje zamjerke i kritike, no shvatit će da mu to govorim iz ljubavi.

Što ti je nit vodilja u životu; koji je životni moto?

Životni moto je definitivno Nakon svakog pada diži se kao da ništa nije bilo. Naravno iza toga treba stajati velika pozadina i osobe od povjerenja koje mi u takvim trenucima pomažu.

Imaju li tetovaže poseban značaj u tvojem životu? Može li se uskoro očekivati koja nova?

Obje tetovaže imaju značaj. Vrlo sam odvojen od obitelji, ja u Zagrebu, dio njih u Ivancu i dio njih u Njemačkoj, pa njihovi inicijali imaju značaj da su uvijek blizu mene makar su kilometrima daleko. Druga tetovaža, Per aspera ad astra, preko trnja do zvijezda ima pobliži značaj sa životnim motom. Smatram da ni jedan put do uspjeha nije lak i većina ljudi ni ne zna koja su sva odricanja potrebna da bi se taj i ostvario.

Ove sezone iz Premijer lige ispada čak šest ekipa. S kime će se tvoja ekipa (Moslavina) najžešće boriti za ostanak?

Ispada šest ekipa da, četiri ispadaju automatski i cilj je ne bit u zadnja 4 i ići u dodatne kvalifikacije da bi se osigurao ostanak u ligi. Realno, Karlovac je po meni već ispao, Buzet i Medveščak ne računam previše jakim tako da smatram da će najveći konkurent bit Đakovo.

Koje bi segmente igre, prema tvojem mišljenju, tim trebao dodatno poboljšati za još višu poziciju na tablici?

Smatram da trebamo ubrzati igru, trčati više kontri i polukontri. Igramo dosta spor rukomet i ne zabijamo puno laganih golova. Čvrsta obrana i onda iz nje lagani golovi, to je segment igre koji puno trebamo popraviti.

Stil koje ekipe Premijer lige ti se najviše dopada?

Stil Poreča i Dubrave. Dečki su utrenirani, igraju jedan brz i moderan rukomet i to mi se sviđa.

Vrlo rano si započeo s igranjem Premijer lige. Koji su daljnji planovi?

Da, s 15 godina točnije. Daljni planovi su pomoć svojoj ekipi u osiguranju opstanka i završit fakultet. Što se daljnje karijere tiče sva su vrata otvorena. Ja bi rado igrao Europu. Znam da moram puno radit na sebi ali to je jedna želja koju slijedim.

Otac ti je iz Njemačke. Je li zbog toga i jedan od rukometnih snova zaigrati Bundesligu?

Velika želja je igrat u Bundesligi, to je najjača liga na svijetu sa najboljim igračima. Ne igra otac tu veliku ulogu, ja znam da će me on jednako voljeti i pratiti igrao ja u Bundesligi ili negdje drugdje.

Za kojeg trenera smatraš da je odigrao ključnu ulogu u tvojoj dosadašnjoj karijeri?

Treneri Dario Zrnić i Dražen Požar su igrali veliku ulogu. Trener Zrnić me doveo u Zagreb i na tome sam mu jako zahvalan. S trenerom Požarom radim veoma kratko no vidim da usavršava moju igru kao srednjeg igrača, timskog igrača, a ne individualca. No najveću ulogu imao je trener Zvonko Kaleb koji me naučio od discipline, do individualne igre sve do oblikovanja karaktera mene kao sportaša i osobe.

Što ti je najdraže u igranju srednjeg beka?

To što je lopta uvijek u mojoj ruci, što sam odgovoran za igru ekipe, što sam glavni krivac ako smo loši i ključni igrač ako napad dobro funkcionira. Nisam nikada imao problem sa preuzimanjem odgovornosti, dapače godi mi.

Briljiraš u izvođenju sedmeraca, ove polusezone 43(45. Što je tajna kvalitetno izvedenog sedmerca?

Tajna je ostati hladne i mirne glave i puno puno treninga. Uvijek pucam svoje provjerene šuteve, ne izmišljam nešto novo i, naravno, potrebno je i malo sreće.

Kako bi sumirao svoj ukupni učinak u ovoj polusezoni?

Zadovoljan sam igrom svoje ekipe. Mislim da smo svima pokazali da su u krivu što su nas otpisali već početkom sezone. Što se mene tiče dosta sam kritična osoba, pokazao sam da mogu ali želim i očekujem od sebe još puno više. Svjestan sam da će bit sve teže i teže jer me protivnici znaju, no trudit ću se maksimalno da pomognem svojoj ekipi.

I nešto za kraj… Pet flash pitanja:

Najbolji rukometaš svih vremena?

Ivano balić, bio i uvijek će ostati.

Najbolji rukometni trener ikad?

Talant Dušebajev.

Najdraža pjesma za zagrijavanje?

Samo da svira nešto živo.

Najdraža rukometna lopta?

Sviđaju mi se ove nove Molten lopte.

Omiljeno ovosezonsko gostovanje u Premijer ligi?

Definitivno pobjeda u Ivaniću!

Za Balkan-Handball.com,

TOMISLAV LAURIĆ

Možda vam se dopadne

2 komentari

Rukomet Hr 26/11/2015 - 17:29

Da vas ispravim. Najbolji strijelac Premier lige je Ferencina iz Gorice.

Lp

Odgovori
Asdf 27/11/2015 - 11:50

Podatak je preuzet sa stranica sluzbene statistike HRS-a.
Lp

Odgovori

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball