Balkan-Handball.com

ANTALIJI DOBRO KRENULO, Stevo Nikočević: Želimo plasman u Evropu

Balkanska kolonija u turskoj Antaliji predvođena crnogorskim trenerom Stevom Nikočevićem vezala je i treću pobedu u tamošnjem šampionatu posle poraza na startu. Pobeda nad Bejkozom 26:23 u Istanbulu u meču četvrtog kola, potvrdila je da se situacija u klubu stabilnija u odnosu na prethodni period. Uz tri pobede u Kupu, učinak tima u kome su glavne zvezde momci sa ovih prostora poput iskusnog makedonskog golmana Petra Angelova i nekadašnjeg srpskog reprezentativca, Aleksandra Stojanovića, više je nego dobar:

  • Samo smo prvo kolo izgubili, a to je posledica loših situacija u klubu. Stvari su krenule na bolje kako su pobede došle, a uprava je angažovanija ka tom našem krajnjem cilju, to je plasman u Evropu ili najmanje poboljšanje plasmana od prošle sezone. To je bilo deveto mesto.

Ko će, ako se izuzme Bešiktaš, biti konkurent u toj borbi?

  • Ne poznajem ligu u potpunosti, s obzirom da sam i sam stigao u klub prošlog leta. Tu je svakako Goctepe, najbolji tim uz Bešiktaš. Tu je Dijaman, Bursa, Bejkoz koji smo pobedili, Selka, sastavljena maltene od Bosanaca. Oni su konkurenti koji su tu odmah iza Goctepea. Videćemo kako će se odvijati situacija…

Kakva je atmosfera u klubu, da li ste napravili dobru klapu, s obzirom da imate puno Balkanaca u ekipi…

  • Uspeli smo u tome da stvorimo dobar kolektiv. Tu maksimalno pomažu Divi Angelov i Aleksandar Stojanović, kao dva najstarija igrača, koja vode igru. Svi daju svoj maksimum, i to rezultira dobrim rezultatima za sada.

A postava Antalije izgleda ovako. Alen Ovčina na levom krilu, Savo Mešter na levom beku, pored Božidara Nikočevića na srednjem. Na desnom beku Aleksandar Stojanović, uz Borisa Šekarića na desnom krilu. Na „crti“ je Milan Rašić, na golu Petar Angelov.

  • Tu je još i Dalibor Šukić, koji čeka na turski pasoš. Osećamo hendikep zbog njegovog izostanka, jer je dobar odbrambeni igrač. To se odužilo, sa njim ćemo biti još jači. Tražimo još levog beka, a po turskim pravilima, to mora biti reprezentativac sa tri zvanična nastupa za A selekciju, odnosno, 15 za juniorsku i kadetsku.

Treniralo se pakleno prethodnog leta. Treniralo se i u šest ujutru…

  • Sve zbog vremenskih uslova. Ovde je bilo pakleno, pa su tako treninzi počinjali u u šest sati, da bi već u osam bežali sa sunca u hotel pod klima uređaje. Izaći na sunce bez kape i suncobrana je samoubistvo. Ovo je moje prvo trenersko iskustvo u inostranstvu i moram da se zahvalim svojim igračima na podršci. U nekim trenucima smo drugari, u nekim imamo odnos trener-igrač. Za sada funkcioniše sve kako treba. Zbog toga su i ovakvi rezultati – jasan je, nekada borbeni pivotmen, Stevo Nikočević.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *