Bruno Butorac o ambicijama Tatrana: Želimo na F4 SEHA lige – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Bruno Butorac o ambicijama Tatrana: Želimo na F4 SEHA lige

Period privikavanja na novu sredinu trajao je veoma kratko. Nakon odlaska iz zagrebačke Dubrave, prvi inostrani angažman za hrvatskog internacionalca, Bruna Butorca, počeo je sjajno. Akvizicija slovačkog šampiona, Tatran Prešova, odigrao je najbolju sezonu u karijeri, došao je sa novim timom do titule u nacionalnom prvenstvu, a laskavo priznanje za najboljeg strelca SEHA lige izmaklo mu je za pet golova. O ambicijama Tatrana u novoj sezoni, novoj sredini, radu sa Slavkom Golužom, za Balkan-Handball.com govori Bruno Butorac…

Slovački  šampion je nakon poraza u Bukureštu na startu SEHA lige, ostvario važnu pobedu na gostovanju u Novom Sadu…

  • Veliki kiks za nas je poraz u  Bukureštu, vodili smo 58 minuta i na kraju izgubili. Došli smo u Novi Sad da pokažemo šta znamo, bez tri igrača i ostvarili pobedu od deset golova razlike. Veliki pokazatelj kako treba dalje, već u sledećem meču dočekujemo aktuelnog šampiona, skopski Vardar.

Tatran je nastavio dominaciju u nacionalnom šampionatu, a na početku nove sezone susreće se sa kadrovskim problemima…

  • Naporan rad prošle takmičarske godine se zaista isplatio. Na početku priprema za ovu sezonu učestvovali smo na turniru u Doboju. Sve je bilo super, zauzeli smo prvo mesto nakon trijumfa upravo nad Vojvodinom. Nažalost, povredila su nam se tri spoljna igrača, pa smo prinuđeni da opet menjamo sistem igre. Nadam se da će se brzo vratiti. Imali smo baš kompletnu ekipu, popunili smo neke rupe iz prošle sezone, a kompletan igrački kadar nam je neophodan kako bi ostvarili visoke ambicije.

Ambicije Tatrana u novoj sezoni su više nego jasne…

  • Želimo da se plasiramo na F4 SEHA lige. Nije nam trebao kiks u Bukureštu, ali dobro, tek je početak sezone, i druge ekipe će gubiti bodove. Pre svega, trebamo pobeđivati na domaćem terenu, a nadamo se i pobedama protiv nekog od favorita, recimo Meškova. Ako sve bude kako treba, mislim da nismo daleko od zacrtanog cilja.– ističe momak iz Zagreba i nadovezuje se o učešću u Ligi šampiona:
  • Pokušaćemo da zabeležimo što više pobeda. Ako damo maksimum u svakom susretu, verujem da ni prolazak u drugi krug, što nam je i cilj, nije daleko.

Nakon preuzimanja klupe slovačke ekipe, Slavko Goluža je pojačao tim angažovanjem sunarodnika iz Dubrave. Dovođenje Bruna Butorca ispostavilo se kao pun pogodak, a reči hvale za rad sa iskusnim strategom imao je i sam igrač…

  • Znam se sa trenerom Golužom još od ranih dana moje karijere, perioda kada sam bio u Zagrebu. Uživam u radu sa njim, mnogo toga sam naučio i zaista je sve super.

Na prvi inostrani angažman hrvatski internacionalac nema zamerke. Uslovi u Tatranu su prema njegovim rečima odlični…

  • Ovo mi je prvo inostrano iskustvo, ali organizacija je na visokom nivou. Odlični uslovi za rad i napredak. Malo je hladno u Prešovu, ali brzo sam se navikao.– zaključio je Bruno Butorac.

Foto: SEHA liga

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *